Ruokalista viikolle 52
Oikein hyvää joulua! Viikko alkaa jouluisilla herkuilla, mutta loppuviikosta monelle maistuu jo vähän kevyemmät ruoat.
Katso myös jouluaaton menu ehdotuksemme, sekä viinisuositukset kalalle ja lihalle.
Maanantai
Joulupuuro
Joulupuuro on hyvä lounas illan pääaterian valmistelujen välissä. Sen kanssa maistuu sekahedelmäkeitto.
Tiistai
Vihreä rosolli
Jouluruokien seuraksi voi kokeilla tätä hieman erilaista rosollia.
Keskiviikko
Fenkolinsiemenillä kuorrutettua uunilohta, lanttupyreetä ja fenkolikastiketta
Tarjoa kinkun sijaan pääruoaksi fenkolinsiemenillä kuorrutettua juhlavaa uunilohta.
Torstai
Samettinen punajuurikeitto
Kuori ja pilko punajuuret ja perunat, hienonna sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, älä ruskista.
Perjantai
Pienet prosciutto-rucolapizzat
Sekoita haalean veden joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja öljy. Vaivaa tasaiseksi ja anna nousta kaksinkertaiseksi.
Lauantai
Siikasalaatti ja hernekastiketta
Siikasalaatin ja hernekastikkeen teossa aikaa vie kurkkujen maustuminen. Muuten salaatti valmistuu vartissa.
Sunnuntai
Carpaccio ja vuohenjuustokastike
Pane filee pakastimeen reiluksi tunniksi. Kohmeisesta lihasta on helppo leikata lehdenohuita viipaleita.
Katso myös suosituksemme uudenvuoden menuksi.
Kuvat: Colourbox, reseptikuvat SKOY
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous