Viikon ruokalista

Ruokalista viikolle 52

Teksti:
Anna.fi
Viikon ruokalista

Oikein hyvää joulua! Viikko alkaa jouluisilla herkuilla, mutta loppuviikosta monelle maistuu jo vähän kevyemmät ruoat.

Katso myös jouluaaton menu ehdotuksemme, sekä viinisuositukset kalalle ja lihalle.

Viikon ruokavinkit
Joulupuuro

Maanantai

Joulupuuro

Joulupuuro on hyvä lounas illan pääaterian valmistelujen välissä. Sen kanssa maistuu sekahedelmäkeitto.

Lue lisää.

Vihreä rosolli

Tiistai

Vihreä rosolli

Jouluruokien seuraksi voi kokeilla tätä hieman erilaista rosollia.

Lue lisää.

Uunilohi

Keskiviikko

Fenkolinsiemenillä kuorrutettua uunilohta, lanttupyreetä ja fenkolikastiketta

Tarjoa kinkun sijaan pääruoaksi fenkolinsiemenillä kuorrutettua juhlavaa uunilohta.

Lue lisää.

Punajuurikeitto

Torstai

Samettinen punajuurikeitto

Kuori ja pilko punajuuret ja perunat, hienonna sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, älä ruskista.

Lue lisää.

Pikkupizzat

Perjantai

Pienet prosciutto-rucolapizzat

Sekoita haalean veden joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja öljy. Vaivaa tasaiseksi ja anna nousta kaksinkertaiseksi. 

Lue lisää.

Siikasalaattia ja hernekstiketta

Lauantai

Siikasalaatti ja hernekastiketta

Siikasalaatin ja hernekastikkeen teossa aikaa vie kurkkujen maustuminen. Muuten salaatti valmistuu vartissa.

Lue lisää.

 Carpaccio ja vuohenjuustokastike

Sunnuntai

Carpaccio ja vuohenjuustokastike

Pane filee pakastimeen reiluksi tunniksi. Kohmeisesta lihasta on helppo leikata lehdenohuita viipaleita.

Lue lisää.

 

Katso myös suosituksemme uudenvuoden menuksi.

 

Kuvat: Colourbox, reseptikuvat SKOY

X