Samettinen punajuurikeitto
Pirteyttä lounashetkeen! Punajuurikeitto on samettinen makuelämys, johon fetajuustokerma antaa loistavan vivahteen.
Ainekset
- 400 g tuoreita punajuuria
- 3 (200g) perunaa
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1–2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1 tl timjamia
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
Fetajuustokerma
- 100 g fetajuustoa
- 4 rkl ranskankermaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- ripaus rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko punajuuret ja perunat, hienonna sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, älä ruskista. Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken aikaa. Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.
2. Mausta keitto ja soseuta samettiseksi sauvasekoittimella. Valmista fetajuustokerma: Hienonna fetajuusto haarukalla tai painele soseeksi siivilän läpi. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta murskatulla valkosipulilla ja mustapippurilla.
Vinkki: Viinietikka tai sitruunamehu säilyttävät keitossa punajuuren hohtavan värin.
Kommentit
hyvä
Kommentit
hyvä
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous