Reseptit

Samettinen punajuurikeitto

Pirteyttä lounashetkeen! Punajuurikeitto on samettinen makuelämys, johon fetajuustokerma antaa loistavan vivahteen.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g tuoreita punajuuria
  • 3 (200g) perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1–2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Fetajuustokerma

  • 100 g fetajuustoa
  • 4 rkl ranskankermaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko punajuuret ja perunat, hienonna sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, älä ruskista. Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken aikaa. Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

2. Mausta keitto ja soseuta samettiseksi sauvasekoittimella. Valmista fetajuustokerma: Hienonna fetajuusto haarukalla tai painele soseeksi siivilän läpi. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta murskatulla valkosipulilla ja mustapippurilla.

Vinkki: Viinietikka tai sitruunamehu säilyttävät keitossa punajuuren hohtavan värin.

X