Havaintoja parisuhteesta

”Vapaudesta käsin ja ilman pelkoja elämää on ihana elää, sekä yksin että yhdessä”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Mä en oikein ymmärrä tuota menettämisen pelkoa. Tai minkään pelkoa parisuhteessa. Ehkä ennemmin ajattelisin, että mitä sitten jos toinen lähtee. Se ei tarkoita sitä, ettei rakasta. Vaan nimenomaan rakastaa niin paljon, että haluaa toisen parasta, aina. Ja jos toinen on sitä mieltä, että joku muu on parempaa hänelle kuin minä, niin sitten olen onnellinen hänen puolestaan.

Mä ylipäänsä ajattelen kaikista ihmissuhteista nykyään niin, että niille on oma paikkansa ja aikansa. Elämässä tulee eteen aina uusia ihmisiä; osa niistä pysyy ja osa lähtee pois, mutta mikään ihmissuhde ei koskaan pysy samanlaisena vaan muuttaa muotoaan.

Hyvänä esimerkkinä mun oma parisuhde, joka on ollut todella korjaava, ihana, mutta on muuttanut muotoaan avioliitosta ystävyyteen. Teemme eroa hiljalleen ja se, mikä jää, on hieno syvä ystävyys, josta molemmat olemme todella kiitollisia. Ei tarkoita sitä, että tähän prosessiin ei liittyisi surua ja luopumista, mutta meistä kumpikaan ei jää ajattelemaan tätä epäonnistumisena. Eikä meistä koskaan kumpikaan voi tietää, mitä elämä tuo tullessaan, ja vaikka oltaisiin vielä joku päivä yhdessä uudestaan. Vapaudesta käsin ja ilman pelkoja elämää on ihana elää, sekä yksin että yhdessä.”

X