Havaintoja parisuhteesta

Vuoden kamalin päivä

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Tänään on äitienpäivä. Sosiaalinen media täyttyy kauniista äitikuvista ja äititeksteistä. Onnea kaikki äidit ja äidiksi itsensä tuntevat.

Sitten ovat he, joiden sosiaalinen media ei täyty kauniista kuvista, vaan heidän päivänsä täyttyy kyyneleistä ja muistoista.

Yksi tarina siitä maailmasta.

”Äitienpäivä on minulle vuoden kamalin päivä. En aukaise koko päivänä sosiaalista mediaa, koska en kestä kaikkia niitä ihania postauksia äitiyden ytimestä. Älä ymmärrä väärin, ei heidän ilonsa ole minulta pois. En ole kateellinen enkö katkera, olen vain loputtoman surullinen.

Menetin perheeni viisi vuotta sitten. Minulta vietiin samalla hetkellä pois lapseni ja mieheni. Sen surun keskellä olen viettänyt viisi viimeistä vuotta. Juhlapyhät ovat kaikkien vaikeimpia, koska silloin korostuu se, mitä minulla ei enää ole ja joka on minulta viety pois.

Olen kokeillut erilaisia tapoja selvitä juhlapyhistä. Olen kokeillut viettää niitä jonkun ihmisen luona, jotta minun ei tarvitsisi olla yksin, mutta olen huomannut, että yksin on kuitenkin parempi. En pääse niissä päivässä surua karkuun ihmistenkään joukossa. Enkä halua olla surullinen iloitsevien ihmisten seurassa. Ei se ole heillekään oikein.

Minun on helpompi surra yksin, vaikka niissä juhlapäivissä koenkin olevani yksinäisempi kuin milloinkaan muulloin. Siksi pakenen tilannetta sillä, että pysyttelen poissa paikoista, joissa onnelliset ihmiset kokoontuvat. Yksi niistä on sosiaalisen median alustat. Yksinäisyyteni korostuisi siellä.

Olen viimeksi juhlinut äitienpäivää viisi vuotta sitten. Meillä oli tapana tehdä perheen kanssa yhdessä koko päivä jotain. Viimeisenä äitienpäivänä teimme ruokaa yhdessä ja kävimme elokuvissa. Muistan sen hetken, kun olimme elokuvateatterin aulassa valitsemassa irtokarkkeja pusseihimme ja meillä oli perinne, että karkkeja ei saa syödä ennen kuin elokuva alkaa.

Onhan minulla nämä muistot, mutta juuri tänään muisto satuttaa enemmän kuin lohduttaa. Varmasti muuna päivänä on jälleen toisin päin.

Voisin sanoa tässä jotain kliseistä hetkien merkittävyydestä ja arvoista, mutta kyllä te tiedätte. Olkaa silti onnellisia siitä, mitä teillä on.”

Bloggarinakin minun tekisi mieli sanoa jotain kliseistä hetkistä ja hetkien merkittävyyksistä, mutta kyllä te tiedätte.

Hyvää äitienpäivää kaikille.

Lue myös

X