Lifestyle

Helsinki tarjoaa parhaat ravintolat Kalliossa, keskustassa ja Kalasatamassa – ylistetty lounaspaikka, näkymä merelle & 17 muuta tärppiä

Helsingin ravintolat ovat entistä värikkäämpi herkuttelun maailma – kulinaristilla on mistä valita!

Teksti:
Anna
Teksti:
Sanna Wallenius
Kuvat:
Sanna Wallenius

Helsingin ravintolat tarjoavat monipuolisen valikoiman erilaisia makuja.

Helsingin ravintolat ovat entistä värikkäämpi herkuttelun maailma – kulinaristilla on mistä valita!

Helsinki tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita ravintoloita, joista moni on aivan ydinkeskustassa tai sen liepeillä. Myös trendikkäissä naapurustoissa on kiinnostavia kohteita, joissa syöminen on nautinto.

Helsinki & ravintolat: Kallio ja Vallila, trendien keskus

Ruokareissaajalla vierähtäisi helposti Kalliossa ja Vallilassa vaikka kokonainen viikko – inspiroivia aterioita riittäisi jokaiselle päivälle. Jos Kallio ennen tunnettiin baarikeskittymästä, nyt se hemmottelee aamiaisilla. Vatsa täyttyy myös Vallilan Konepajan alueella.

Gastro Cafe Kallio. Klassikkoravintola, joka hemmottelee oman leipomon leivillä ja ranskalaisen maalaiskeittiön antimilla. Kesälounas 14,90 e.

Boka. Balkanilaisen ravintolan moussakat, mezet, makkarat ja pitaleivät taltuttavat isommankin nälän. Lounaat 13 e.

Hämeentiellä sijaitsevalla Bokalla on sisarravintola Kuopiossa. Molemmat ovat erikoistuneet balkanilaiseen ruokaan.
Hämeentiellä sijaitsevalla Bokalla on sisarravintola Kuopiossa. Molemmat ovat erikoistuneet balkanilaiseen ruokaan.

Hakaniemen kauppahalli. Uusittu kauppahalli laajensi ravintolatilojaan, joita on nyt kahdessa kerroksessa.

Albina. The Folks -hotellin kupeessa sijaitsevaan ravintolaan kannattaa tulla jo ylellisen brunssin vuoksi. Illallislistalla on muun muassa tartaria, lohicevichea, risottoa, sisäfilettä ja kuhaa. Kuuden ruokalajin menu 63 e.

Helsinki ravintolat. Sam Gregg on yksi Loi Loi Rooftopin perustajista. Kuudennen kerroksen kattoravintolassa on oma ginitislaamo.
Sam Gregg on yksi Loi Loi Rooftopin perustajista. Kuudennen kerroksen kattoravintolassa on oma ginitislaamo.

Loi Loi Rooftop. Kattoravintola yhdistelee aasialaista ja amerikkalaista keittiötä. Erikoisuutena ginitislaamo, Konepaja Distilling Co. Lounasbuffet 12,70 e, illalliset alk. 14 e.

Keskustasta syötävää kaikilla budjeteilla

Jos ehdit viettää Helsingissä vain muutaman tunnin, ravintola on usein helpointa valita ydinkeskustasta. Vaihtoehtoja löytyy silloinkin nopeista hiukopaloista useamman ruokalajin illalliseen.

Yes Yes Yesin vegaaninen kookos-pannacotta mustikkamarengilla ja mansikkasorbetilla.
Yes Yes Yesin vegaaninen kookos-pannacotta mustikkamarengilla ja mansikkasorbetilla.

Yes Yes Yes. Visuaalisesti herkullinen ravintola saa lihansyöjänkin innostumaan kasvisruoasta. Listalla mm. risottoja, gnoccheja, halloumiranskalaisia, dippejä ja leipää. 4 ruokalajin maistelumenu 56 e.

La Taperia. Jaime Ysernin viinibaari hemmottelee espanjalaisilla viineillä ja tapaksilla. Annokset 3,50–12,90 e.

Bistro Bardot. Hans Välimäen fine dine -ravintola on erikoistunut kala- ja äyriäisruokiin. Illallinen täällä on kuin miniloma Pariisissa. Pääruoat 18–49 e.

Etelä-Helsingin tunnelmallisia löytöjä

Kaivopuiston, Punavuoren ja Eiran ravintolat ovat olleet tutuilla paikoillaan vuosikymmeniä, mutta uusia tulokkaitakin Etelä-Helsinkiin on ilmestynyt. Suurin muodonmuutos jyllää Jätkäsaaressa ja Hernesaaressa: nosturit muistuttavat vanhasta satama- ja teollisuusalueesta, mutta modernit asuinrakennukset ja ravintolat muokkaavat maisemaa.

Helsinki ravintolat. Ravintola Elm toimii Tieteen ja toivon talossa Kaivopuistossa. Arvohuvila on kunnostettu vanhaa kunnioittaen.
Ravintola Elm toimii Tieteen ja toivon talossa Kaivopuistossa. Arvohuvila on kunnostettu vanhaa kunnioittaen.

Elm. Kaivopuiston puuhuvilan ravintola on kuin hyppy Hankoon. Idyllissä tarjoillaan konstailematonta välimerellistä ruokaa. Kolmen ruokalajin menu 43 e, lounaat noin 10–17 e.

Green Hippo. Maukkaaseen kasvisruokaan erikoistunut ravintola palvelee lounaasta illalliseen. Toimipisteitä löytyy Punavuoren lisäksi Kalliosta ja Töölöstä. Lounaat alk. 12,70 e.

Green Hippokin satsaa kasvisruokaan.
Green Hippokin satsaa kasvisruokaan.

Omadi Bar & Bistro. Nadim Nasser ja Matilda Mannström avasivat Punavuoren uuteen asuinrakennukseen ravintolan, joka on nerokas yhdistelmä japanilaisia ja ranskalaisia makuja. Pääruoat 17–25 e.

Ravintola Saari. Sirpalesaaren ravintola tarjoaa saaristolaisherkkuja merinäköaloin. Kolmen ruokalajin Kapteenin menu 59 e. Yhteysvene kuljettaa saareen 6,70 eurolla osoitteesta Merisatamankatu 10.

Helsinki & ravintolat: Pasilan värikäs yllättäjä

Pasila on visiitin väärti jo värikkään katutaiteen vuoksi. Betonitalojen uumenista voi bongata yli sata taidokasta muraalia ja graffitia, joiden tarkat sijainnit löytyvät Helsinki Urban Art -nettisivuilta. Helmiä on tarjolla myös ravintolapuolella.

Tripla. Kauppakeskukset tunnetaan yleensä ketjuravintoloista, mutta Mall of Triplan 60 ravintolan joukosta löytyy poikkeuksellisen laaja etnisten ravintoloiden valikoima. Osa löytyy vain Triplasta, osalla on toimipisteitä laajemminkin pääkaupunkiseudulla tai muualla Suomessa.

Suuntaa Triplassa esimerkiksi näihin:

  • Tokumaru
  • Mari’s Tree House
  • Teppanyaki
  • The Avocado Cafeteria
  • Pikku Napoli
  • Sizzle Station
  • Bangkok 9.

Kruununhaan ja Katajanokan suosikit

Vaikka Kruununhaan ja Katajanokan alueet ovat ydinkeskustan kupeessa, molemmat ovat irrallaan hälystä ja kiireestä. Ravintolatunnelman täydentää 1800-luvun arkkitehtuuri.

Mariankatu 18. Kruununhaan asukkaiden perustama korttelikahvila on hurmaava. Seiniä koristaa toimittaja Jaana Rinteen valokuvataide. Lounas rakentuu herkullisista keitoista ja salaateista. Lounaan hinta alk. 10,90 e.

Helsinki ravintolat. Kruununhaan asukkaiden perustamassa, kodikkaassa Mariankatu 18 -kahvilassa on herkulliset lounaat.
Kruununhaan asukkaiden perustamassa, kodikkaassa Mariankatu 18 -kahvilassa on herkulliset lounaat.

Shelter. Teemu Laurellin Katajanokalle perustama fine dine -ravintola tunnetaan hämyisästä tunnelmasta ja tyylillä valituista mauista. 3 ruokalajin menu 49 e.

Allas Sea Pool. Kesäkonserteistaan ja kylpylästään tunnetusta Allas Sea Poolista avautuu näkymä merelle, Kauppatorille ja Presidentinlinnaan. Tarjolla cocktaileja, wokkeja, salaatteja ja grilliruokaa. Pääruoat 22–29 e.

Helsinki & ravintolat: Rouhea kesäpäivä Kalasatamassa

Kalasataman maisemaa koristavat yli satametriset pilvenpiirtäjät ja Mustikkamaalle johtava kaunis Isoisänsilta. Ravintolamaailma alkoi kehittyä Kalasatamaan jo yli kymmenen vuotta sitten, kun Helsingin vanha teurastamolaitos kunnostettiin uuteen käyttöön.

Vanhoissa tiilirakennuksissa toimivat myös kahvipaahtimo, tislaamo, leipomo ja tukkutori.

Teurastamon aluees­ta Kalasataman kupeessa on kasvanut kaupunkilaisten olohuone. Kesällä keskusaukiolla nautitaan terassielämästä.
Teurastamon aluees­ta Kalasataman kupeessa on kasvanut kaupunkilaisten olohuone. Kesällä keskusaukiolla nautitaan terassielämästä.

Kellohalli. Maukas lounas arkipäivisin klo 11–14. Salaatti, pari lämmintä ruokaa ja vastaleivottua leipää. Hinta 13,70 e.

B-Smokery. Tuhtien barbeque-lihojen, oluen ja amerikkalaisten viskien ystäville. Pääruoat noin 15–20 e.

Satama Bar & Bistron lounaspöytä on kehujen väärti. 13,90 eurolla saa salaatteja, keiton, lämpimät ruoat ja jälkiruoan.
Satama Bar & Bistron lounaspöytä on kehujen väärti. 13,90 eurolla saa salaatteja, keiton, lämpimät ruoat ja jälkiruoan.

Satama. Suomen parhaaksi lounasravintolaksi 2022 äänestetyn Satama Bar & Bistron lounas on poikkeuksellisen runsas, myös erikoisruokavaliota noudattaville. Lounaspöytä 13,90 e.

X