Matkailu

Kenkäkaupat ja Helsinki – löydä elämäsi kengät 12 putiikista

Kenkäkauppa kukoistaa netissäkin, mutta Helsinki on ripotellut ympäriinsä herkullisia liikkeitä, joissa kenkiä on ilo sovittaa ennen ostospäätöstä.

Teksti:
Tiina Torikka
Kuvat:
Tiina Torikka, Bellissima

Kenkäkauppa kukoistaa netissäkin, mutta Helsinki on ripotellut ympäriinsä herkullisia liikkeitä, joissa kenkiä on ilo sovittaa ennen ostospäätöstä.

Helsinki oli kerran ostosparatiisi, jossa kenkäkauppa tuntui tulevan vastaan muutaman korttelin välein.

Oli Minna Parikan oma liike paraatipaikalla, valtava Kenkämarski ytimessä ja Forumin katutasossa ruotsalaiset kenkäketjut vieri vieressä. Verkkokauppaa voi syyttää kenkäliikkeiden katoamisista, mutta edelleen monella on iso kynnys maksaa kengistä ennen sovitusta.

Ei hätää, vielä niitä kenkäkauppoja löytyy! Oli etsinnässä sitten ihana juhlapari tai loskakelissä pelastavat jalkineet, jostain näistä 12 puodista löytyvät ne oikeat popot.

Kenkäkaupat Helsinki: Stockmann

Tavaratalon kenkäosasto on instituutio, jonka valikoima kattaa kaikki kelit ja kemut.

Ikisuosikeista hyllyssä ovat edustettuina esimerkiksi Calvin Klein, Ted Baker, Steve Madden ja Vans. Kenkäosastolla näkyvät myös Vejan ja Flatteredin kaltaiset nousevat merkit.

kenkäkaupat helsinki
Minna Parikan osasto Stockmannilla.

Aleksanterinkatu 52

Zara

Zara on tunnettu muotiluomuksistaan, mutta ympäri vaateliikettä siroteltuja kenkäpareja ei voi olla huomioimatta. Zara on parhaimmillaan juhlakengissä, mutta saappaissa ja loafereissa saattaa myös kohdata tulevan lempiparinsa.

Syksyllä 2022 Zara oli tiukasti kiinni cowboysaapas-trendissä ja valkoisten tennarien pitkässä voittokulussa.

Aleksanterinkatu 19

Kenkä-Pekka

Nimi henkii vanhaa maailmaa, mutta hyllyt notkuvat urbaanin tyylin täydentäviä nahkakenkiä Helsingin designkorttelien ytimessä. Valikoimassa ei näy hötkyily, vaan kenkävalikoima on harkittu osa kokonaisvaltaista vaatekaappia.

Liike edustaa muun muassa aina ajankohtaisia kenkämerkkejä Rieker, Caprice ja Pomar.

Talvikengät säntillisesti järjestyksessä Kenkä-Pekassa.

Fredrikinkatu 37

Kenkäkaupat Helsinki: Nectarine

Nectarine pukee päästä varpaisiin, mutta sillä on oma erillinen liikkeensä kenkäshoppailijan ostoskierrokseen. Täältä löydät taatusti moneen lookiin sopivat jalkineet, joissa on kuitenkin jokin juju.

Parasta on, että valikoima seuraa paitsi trendejä, myös Suomen kävelykelejä. Monta ihka uutta merkkituttavuutta!

kenkäkaupat helsinki
Kenkäostokset sopivat kävelykadulle.

Iso Roobertinkatu 5

Korkkari 37

Jos jalkasi on kenkäkokoa 37, Helsingissä on sinulle kenkätaivas.

Kalliossa sijaitseva kenkäliike myy mallikappaleita eli yleensä vain yhtä samanlaista kenkäparia, joka on kokoa 37 tai 37,5 – valmistajasta tai mallista riippuen myös 38-kokoa käyttävää saattaa täällä lykästää.

Kengät ovat toisinaan rutkasti alehintaisia, sillä mallikappaleissa saattaa olla pientä kauneusvirhettä. Tarkista suppeat aukioloajat.

Aleksis Kiven katu 52–54

Red Shoe

Kenkä-Helsingin klassikko. Yltäkylläisen liikkeen historia yltää vuoteen 1984, ja se keskittyy italialaisvalmisteisiin korkealaatuisiin kenkiin sekä täydellisesti mätsääviin laukkuihin.

Juhlakengissä parhaimmillaan, mutta valikoima on hyvä myös naisellisissa tennareissa ja muissa kävelykengissä.

Punainen korkkari pysäyttää kuin stop-merkki.

Fredrikinkatu 39

Kenkäkaupat Helsinki: Bellissima

Tuskailetko sitä, ettei sinun pienelle tai isolle jalallesi meinaa löytyä oikeaa kokoa kenkäkaupoista? Suuntaa silloin Bellissimaan, joka on erikoistunut naisten kenkien kokoihin 32–36 ja 42–46.

Vieläkin pienempää töppöstä löytyy, sillä lasten kengissä liike on tarkka keskittyessään suositusten mukaisiin kenkiin kuten paljasjalkakenkiin.

Tarkista vaihtelevat aukioloajat.

Liikettä pitävät siskokset Maria ja Sanna.

Kotisaarenkatu 3

Zio

Kenkähullun ohittamaton osoite! Vaikka Helsingin keskustaa kuinka mylläisi, Zio on ja pysyy. Kenkien erikoisliike tuntee trendit ja poimii hyllyyn ne kengät, joissa on erityistä ajatusta.

Löydä elämäsi kauneimmat kumisaappaat tai pehmeimmät villavuoret talvikenkiin. Juhlakengätkin ovat kuin karkkeja.

Ostoskatuna tunnettu Aleksanterinkatu on monen kenkähullun ostossuora.

Aleksanterinkatu 15

Alppilan kenkä

Pelasta Alppilan kenkä – tästä pitkäikäisisestä ikkunatekstistään tuttu kenkäliike on vähän syrjempänä Kallion liepeillä. Toimija on pieni, mutta myymälä on iso.

Hyllyssä on paljon ikityylikästä ja helposti asuihin yhdisteltävää luottojalkinetta, mutta myös esimerkiksi Laura Vitan leikkisyydestä tunnettuja taiteellisempia vaihtoehtoja.

Porvoonkatu 15

Sievi Shop

Ihanan suomalaisen oloisia kenkiä leveällä lestillä ja mukavuutta uhkuvalla muotoilulla. Sievistä et löydä unelmiesi paljettikorkkareita, mutta jokasään sankarijalkineissa on valikoimaa.

Sievi-kengät tehdään alusta loppuun Suomessa.

Simonkatu 12

Kenkäkaupat Helsinki: JD Sports

Tennareista on viimeistään 2020-luvulla tullut joka tilanteen valinta – ne käyvät yhtä hyvin kauppareissulle, edustustilaisuuteen, yöjalkaan ja morsiuskengiksi.

Kansainvälinen kenkä- ja katumuotiliike JD Sports keskittyy valikoimassaan ajankohtaiseen tennarimuotiin. Nuoriso hakee täältä Niken kulloinkin kuumimman kenkämallin.

kenkäkaupat helsinki
Valkoinen on tennarin pääväri juuri nyt.

Mall of Tripla, 3. kerros

& Other Stories

Ruotsalainen elegantti ketjuliike on tunnettu vaatemuodistaan, mutta sillä on yllättävän pätevä kenkävalikoima.

Tyyliä täydentävää, juuri omat kriteerisi täyttävää mustaa popoa kannattaa katsella täältä.

Kengät ovat vaateliikkeessä keskeisesti esillä.

Kauppakeskus Kämp Galleria, 1. kerros

X