lohicevichesalaatti
Reseptit

Lohiceviche ja salaattia

Lohicevichestä syntyy vaivattomasti raikas ja ruokaisa salaatti.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g nahatonta lohifileetä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 pieni punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni punasipuli
  • ½ ruukkua korianteria
  • ½ ruukkua minttua
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1–2 tl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 kourallista sekasalaattia

Valmistusohje

1. Kuutioi lohifilee senttimetrin paloiksi ja laita palat kulhoon. Purista paloille puolikkaan sitruunan mehu, mausta suolalla ja jätä odottamaan.

2. Halkaise avokadot, poista kivet ja ota hedelmäliha kuoresta lusikan  avulla. Kuutioi avokadot, hienonna chili (ilman siemeniä), valkosipulinkynnet ja punasipuli. Kääntele kasvikset varovasti sekaisin omassa kulhossaan.

3. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri ja minttu, suolaa ja mustapippuria, hunaja, öljy ja loput sitruunamehusta. Kääntele maut sekaisin ja maista suola.

4. Leivtä salaatti neljälle lautaselle, lisää päälle lohikuutiot ja lopuksi avokado-kasvisseos. Koristele mintun ja korianterin lehdillä ja tarjoile heti.

Katso myös:

Lohiceviche ja tilliöljy, Ruoka.fi

Lohiceviche, Ruoka.fi

Lohikääröt, Kotiliesi.fi

 

X