Horoskooppimerkit

Valkoisia valheita vai raadollista rehellisyyttä? Näin rehellisiä eri horoskooppimerkit ovat

Jousimies on peloton totuudentorvi. Kauris arastelee suoraa puhetta, mutta vihaa vielä enemmän valehtelua. Skorpioni taas huijaa, jos häntä loukataan. Lue, miten rehellisiä sinä ja lähipiirisi olette horoskoopin mukaan.
21.5.2018 Teksti: Janica Brander

Oinas (21.3.–20.4.) edistää asioita suoralla puheella

Oinas on itsevarma tulimerkki. Hän ei häpeile mielipiteitään eikä mieti, mitä muut ajattelevat hänestä. Oinaan ilmaisutapa on suora ja tunnepitoinen, joskus aggressiivinenkin.

Oinas ei kuitenkaan ole sosiaalisesti hölmö. Hän tietää, että joskus on parempi vaieta, jotta asiat edistyisivät – ja eteneminen on hänelle kaiken a ja o. Hän haluaa, että työt sujuvat ja ihmissuhteet ovat mutkattomia. Jos tämä vaatii sanomisten pehmentelyä tai vaikenemista, oinas osaa olla hiljaa – vaikka se on vaikeaa.

Varsinaista valehtelua oinas harrastaa kuitenkin harvoin. Suoruus ja avoimuus ovat hänelle tärkeitä arvoja, joille hän perustaa kaikki ihmissuhteensa.

Keskustele: Onko suoraan puhuminen aina paras vaihtoehto?

Härkä (21.4.–20.5.) valehtelee vältellessään konflikteja

Härkä on suora ja rehellinen mutta myös mukavuudenhaluinen horoskooppimerkki. Konfliktit pelottavat härkää joskus niin paljon, että hän valehtelee välttääkseen riidan.

Härkä on läheisilleen lojaali ja avoin. Luotettavampaa ihmistä saa hakea, sillä hän ei vuoda salaisuuksia. Muut tosin kokevat hänen suoruutensa välillä tahdittomaksi. Rationaalinen härkä haluaa hoitaa käytännön asiat suoraan, eikä hän ymmärrä, miksi esimerkiksi rahasta ei saisi puhua.

Vieraiden ihmisten seurassa härän hillitty puoli nousee esiin. Hän ei halua rasittaa itseään välikohtauksilla, vaan vaikenee tai kuittaa vaikean tilanteen valkoisella valheella.

Keskustele: Miksi ihminen ottaa avukseen valheen?

Kaksoset (21.5.–21.6.) ei edes ymmärrä valehtelevansa

Kaksosilla on loistavat tarinankertojan taidot. Hän rakastaa viihdyttää, joten hän keksii ja liioittelee juttuja naurattaakseen yleisöään. Hän ei kuitenkaan koe valehtelevansa.

Kaksoset on sulava lipevyyteen asti. Se, mikä on muiden mielestä juoruilua ja roskapuhetta, on hänen mielestään sosiaalisuutta ja asioiden esittämistä edullisessa valossa. Mikään ei ole hänen maailmassaan puhtaasti oikein tai väärin. Kaksosten valehtelua on vaikea kritisoida, koska hän ei ymmärrä, mistä puhutaan.

Viihdyttäjän taidoista on hyötyä kokkareilla. Läheisiä kaksosten palturi kuitenkin ärsyttää, vaikka hän ei valehtele vakavista asioista. Hänen juttunsa tosin ovat niin hulvattomia, että hän saa lopulta anteeksi.

Keskustele: Mies valehtelee turhanpäiväisistä asioista

Rapu (22.6.–22.7.) ei valehtele, mutta vaikenee

Rapu on tähtiradan kilteimpiä horoskooppimerkkejä. Hän haluaa muille hyvää, on luotettava ja uskollinen. Valehtelu on hänen mielestään väärin ja tuntuu epämiellyttävältä.

Rapu ei ole suorasukainen laukoja, päinvastoin. Pehmeys tekee hänestä aran ja tunteellisen. Totuuden sanominen on joskus ravulle todella pelottavaa. Tällöin hän välttelee vaikeita aiheita ja jättää vastaamatta hankaliin kysymyksiin.

Rapu kokee toimivansa oikein, mutta tiedon pihtailu raivostuttaa suoria ihmisiä. Heidän mielestään puhumattomuuskin on valehtelua ja vastuunpakoilua. Kritiikki saa ravun lukkoon ja tällöin hän vaikenee entistä tiukemmin.

Keskustele: Kun puoliso salailee asioita

Leijona (23.7.–22.8.) huijaa saadakseen huomiota

Leijonassa on kaksi puolta: lojaali ystävä ja huomionkipeä hedonisti. Nämä piirteet tekevät hänestä toisinaan äärettömän rehellisen, toisinaan taas hätkähdyttävän kieron.

Leijona elää huomiosta. Jos valokeila suunnataan muualle, hän värittää ja häivyttää totuutta antaakseen itsestään kiinnostavan vaikutelman. Valehteluvaihde napsahtaa päälle, kun leijona on mustasukkainen. Hän paisuttelee saavutuksiaan ja omii kunnian muiden teoista.

Mitä itsevarmempi leijona on, sitä vähemmän hänen tarvitsee kieroilla ja liioitella. Sisimmässään hän on  totuudenpuolustaja. Tämän tyyppiset leijonat päätyvätkin usein juridiseen tai ihmisoikeustyöhön.

Keskustele: Miksi mies valehtelee ihan koko ajan!

Neitsyt (23.8.–22.9.) piilottelee virheitään

Neitsyt on horoskooppimerkeistä neuroottisin. Hän on älykäs mutta epävarma. Hänellä on myös hyvä mielikuvitus. Tämä kombinaatio saa hänet valehtelemaan silloin kun hän pelkää tehneensä virheen.

Surullisinta neitsyen valehtelussa on se, että hän ei ole yleensä tehnyt mitään väärää. Hän on vain hirvittävän itsekriittinen ja häpeää asioita, joita muut eivät edes huomaa.

Neitsyt kokee kuitenkin syyllisyyttä valehtelustaan. Pahimmillaan hän tuntee olevansa umpikujassa: niin surkea, että ainoa vaihtoehto on valehdella, mutta huijaaminen vain pahentaakin neitsyen oloa. Neitsyt pääsee valehtelusta eroon, kun hän alkaa luottaa itseensä ja muihin.

Keskustele: Miten suhtautua tuttavaan, joka on patologinen valehtelija ja leuhkija?

Vaaka (23.9.–22.10.) muuntelee totuutta miellyttääkseen

Vaaka on tasapuolinen rauhanrakentaja, joka haluaa kaikille hyvää. Kiltteys on myös vaa´an akilleen kantapää, sillä miellyttämisenhalu saa hänet vääristelemään totuutta.

Rehellinenkään vaaka ei ole kovin suorapuheinen. Hän pehmentelee totuutta ja harkitsee sanansa tarkoin, jotta toiselle tulisi hyvä mieli. Tarkoitus on siis hyvä, mutta voi johtaa siihen, että vaaka vakuuttaa yhdelle yhtä ja toiselle toista.

Vaaka voi olla  suoraselkäinen, kun hän oppii, että kaikkia ei voi miellyttää. Ihmisillä tulee aina olemaan ristiriitoja, ja konfliktit voivat puhdistaa ilmaa. Jännitteitä ja totuutta ei saa pelätä liikaa, vaikka ne pelottaisivat.

Keskustele: Miellyttämisenhalu ajaa minut valehtelemaan

Skorpioni (23.10.–22.11.) osaa olla julman rehellinen

Skorpioni on sekä yksi rehellisimmistä että epärehellisimmistä tähtimerkeistä. Hän on läheisilleen luotettava ja uskollinen. Nöyryytetty skorpioni voi kuitenkin kostaa häijyillä valheilla ja manipuloinnilla.

Tämä horoskooppimerkki on hämmentävä sekoitus suoruutta ja salailijaa. Kun skorpioni haluaa näpäyttää, hän on raadollisen rehellinen. Rakkailleen hän on suora mutta ei tarpeettoman julma.

Loukkaantunut, vihainen tai pelokas skorpioni on hiljainen hautoja. Hän kätkee tunteensa, salailee faktoja ja punoo suorastaan patologisia valheita kostaakseen viholliselleen.

Keskustele: Miksi näen jatkuvasti unta, jossa miellytän muita?

Jousimies (23.11.–22.12.) laukoo totuuksia kuin lapsi

Tämä horoskooppimerkki on eläinradan suorasuu. Jousimies on kuin Keisarin uudet vaatteet -sadun lapsi, joka uskaltaa sanoa totuuden. Joskus tämä on tarpeellista, joskus huonotapaista.

Parhaimmillaan jousimiehen rehellisyys on vapauttavaa. Hän uskaltaa sanoa sen, mitä kaikki ajattelevat. Totuudentorvi on myös välillä todella ärsyttävä. Jousimies uskoo olevansa oikeassa, ja hänellä on taipumus saarnata. Tämä voi johtaa möläyttelyyn ja pauhaamisen, joka satuttaa muita.

Jousimiehen heikkous on epärehellisyys parisuhteessa, sillä hän pelkää sitoutumista. Hän ei välttämättä valehtele, mutta jos läheisyys ahdistaa, hän muuttuu etäiseksi ja jättää asioita kertomatta.

Keskustele: Mikä saa ihmisen töksäyttelemään ja loukkaamaan muita?

Kauris (22.12.–19.1.) ahdistuu syvästi valehtelusta

Kauris vaatii itseltään paljon – myös rehellisyydessä. Hänen mielestään valkoisetkin valheet ovat paha tapa, jota hänen omatuntonsa ei kestä.

Maamerkeille tyypilliseen tapaan kauris ahdistuu jännitteistä ja riidoista. Jos totuuden kertominen aiheuttaa konfliktin, kauris menettää yöunensa. Hän on kuitenkin loppupeleissä rehellinen, sillä hän ei voisi muuten elää itsensä kanssa. Ystäviensä asioista hän tosin vaikenee kuin muuri.

Kun sivutaan arkoja aiheita, kauris voi muuttua sarkastiseksi. Hän yrittää torjua utelut, jotta hän ei joudu valehtelemaan tai kertomaan kivuliasta totuutta. Molemmat vaihtoehdot ovat piinallisia.

Keskustele: Antakaa vinkkejä riitelyyn suhtautumiseen

Vesimies (20.1.–19.2.) on luotettava salailija

Kun kerrot vesimiehelle salaisuuden, hän pitää sen. Älä kuitenkaan odota vastineeksi avoimuutta. Hän nimittäin kätkee herkkyytensä viimeiseen asti.

Tätä horoskooppimerkkiä voidaan luonnehtia luotettavaksi salailijaksi. Hän pitää lupauksensa, mutta hänen tunteistaan on vaikea saada selvyyttä. Hän ei halua satuttaa itseään, joten hän suojelee itseään viileällä kuorella. Tämä voi saada muut kokemaan, että vesimies puuhailee itsekseen jotain hämärää.

Vaikeneminen hankaloittaa vesimiehen ihmissuhteita. Jos toinen alkaa pumpata vesimiehestä tietoa liian innokkaasti, hän vetäytyy. Tämä voi luoda hänestä häilyvän ja epärehellisen kuvan, vaikka taustalla on herkkyyttä.

Keskustele: Mistä vaikeneminen kertoo?

Kalat (20.2.–20.3.) puhuu veden viiniksi

Kalat on sekä hyvä höynäyttäjä että höynäytettävä. Totuus on hänen maailmassaan muuttuva käsite, ja kun valehtelun pyörre käynnistyy, se imee kalat mukanaan.

Mielikuvitus on kalojen ihanin ja raivostuttavin piirre. Hänen haavemaailmassaan kuvitelmat ovat hänelle totta. Kalat ei tarkoita loruilullaan pahaa, mutta valhe- ja liioittelukone vain napsahtaa automaattisesti päälle. Pensseli värittää totuuden kiehtovammaksi etenkin silloin, kun kalat innostuu.

Kalat on myös otollinen uhri valehtelijoille. Empaattinen kalat uskoo sydäntä särkeviin tarinoihin ja suuriin lupauksiin, ja kestää pitkään, ennen kuin hän tajuaa tulleensa huijatuksi.

Keskustelu: Patologinen valehtelu pienistä ja arkisista asioista

Lähteet: Astro Reveal, Times of India, Your Tango

Kommentit (1)

Olen kala, mutta en ihan ole samaa mieltä kalan tulkinnasta, koska itse en valehtele vaan sanon suoraan mielipiteeni, enkä halua olla esillä yhtään edes tuttujen kanssa mutta pidän avoimista ihmisistä, jotka ovat huomion kesipisteitä. Jos joku loukkaa mua, lakkaan puhumasta välttäen isomman riidan. Pidän maamerkeistä ja tulemme hyvin toimeen keskenämme.

Olen kala, mutta en ihan ole samaa mieltä kalan tulkinnasta, koska itse en valehtele vaan sanon suoraan mielipiteeni, enkä halua olla esillä yhtään edes tuttujen kanssa mutta pidän avoimista ihmisistä, jotka ovat huomion kesipisteitä. Jos joku loukkaa mua, lakkaan puhumasta välttäen isomman riidan. Pidän maamerkeistä ja tulemme hyvin toimeen keskenämme.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *