Horoskoopit

Kiinalaiset horoskooppimerkit: Vuohi

Teksti:
Anna.fi

Järjestystä rakastava Vuohi ei kaipaa elämäänsä suuria mullistuksia, vaan arvostaa sääntöjä ja järjestystä. Onni on usein hänen puolellaan.

Vuohi
Kiinalainen nimi Yang, symboloi taiteita
Planeetta Saturnus
Elementti Maa
Kuukausi Heinäkuu
Onnenkivi Smaragdi
Onnenkukat Tarhaneilikka, helokki, orvokki
Onnenvärit Vihreä, punainen, violetti
Onnennumerot 3, 4, 9
Perusvoima Jin
Länsimainen vertailukohde Rapu
Tuntihallitsija 13.00–15.00

Lue lisää: Kiinalainen horoskooppi – Elementit ja tuntihallitsija

Vuohi tavoittelee helppoa elämää, mutta on valmis taistelemaan itsensä ja läheistensä puolesta. Vuohi ei mielellään tee suuria päätöksiä ja elämänhallinta voi olla hänelle vaikeaa. Vuohi voi ajautua elämään toisten siivellä ja käyttämään muita hyväkseen edistääkseen omaa etuaan. Vuohea kiehtovat myös korkeammat voimat ja mystiikka, mutta vain niin kauan kuin ne ovat hänelle suotuisia. Työssään rauhallinen Vuohi on menestyksekäs, sillä hän hoitaa tehtävänsä aina ajallaan. Vuohi saattaa kuitenkin sysätä vastuun muille, jos tehtävän suorittaminen ei palvele hänen intressejään. Luova Vuohi hyödyntää mielellään kykyjään tehdäkseen elämästä helpompaa. Taiteelliset lahjat yhdistyvätkin usein käytännön esineiden suunnitteluun.

Jos Vuohi ei saa ympärilleen rauhaa ja harmoniaa, hän voi altistua masennukselle ja negatiivisuudelle. Vuohella on taipumus tuhlailla, sillä hän ei usko rahan säästämiseen. Hyvällä lykyllä ja muiden avustuksella hänelle käy kuitenkin usein onnekkaasti, sillä hän osaa ottaa hyödyn irti läheisistään ja ympäristöstään. Ystävänä Vuohi on vilpitön ja epäitsekäs, ja hän mukautuu mielellään muiden vaatimuksiin. Vuohelle ongelmallisin vaihe elämässä on nuoruus, jonka myllerrykset ovat hänelle rankkoja. Aikuisena haasteita tulee vastaan lähinnä rakkauselämässä, ja vanhuus tuo mukanaan paljon onnea.

Terveys Vaikka Vuohi vaikuttaa ulospäin aralta, on hän sisältä vahva ja tasapainoinen. Sisäinen onni pitää hänet terveenä. Rauhan puute saa hänet heti pois tolaltaan, ja etenkin sydänsurut voivat olla Vuohelle hyvin raskaita myös terveydellisesti.
Hyviä ominaisuuksia Luovuus, ystävällisyys, hyväsydämisyys
Huonoja ominaisuuksia Keplottelu, laiskuus, itsepäisyys
Sopivia ammatteja Historioitsija, arkkitehti, kuvittaja, muusikko, lastenhoitaja

Rakkaus

Vuohen rakkauselämä ei ole helpoimmasta päästä. Sydän vie häntä mukanaan, ja Vuohi takertuu helposti kumppaniinsa. Kotioloissa viihtyvä Vuohi ei nauti yksinäisyydestä, vaan haluaa tiiviin rakkaussuhteen ja ison perheen. Vuohi tarvitsee ympärilleen rauhaa ja rakkautta voidakseen hyvin. Hän on valmis myös tekemään töitä saavuttaakseen suhteessaan harmonian ja tasapainon.

Vuohi viehättyy itseään voimakkaammista persoonista ja kaipaa fyysistä kosketusta. Rauhaa rakastavasta luonteestaan huolimatta Vuohi on päättäväinen ja tarmokas, kun on kyse hänen omasta edustaan. Vuohi saattaakin etsiä kumppanistaan hyötymisen mahdollisuuksia. Vuohi tarvitsee kumppanin, joka rohkaisee häntä astumaan parrasvaloihin ja päästämään osaamisensa valloilleen.

Yhteensopivuus

Parhaat kumppanit Vuohelle ovat Jänis, Sika ja Hevonen. Kahden Vuohen välillä vallitsee rauha ja yhteisymmärrys, joka tekee heistä sopivia toisilleen. Harvinaislaatuista Vuohessa on kuitenkin se, että hän pystyy periaatteessa elämään sovussa minkä tahansa merkin edustajan kanssa.

Rotan kanssa suhde on kuitenkin työläs, ja Tiikerin kanssa Vuohen on vaikea löytää tasapainoa. Lohikäärme ja Käärme hermostuvat Vuohen passiivisuudesta, vaikkakin jälkimmäisen kanssa suhde on hyvinkin mahdollinen. Härkäkään ei kestä Vuohen jahkailua. Kukon kanssa suhde voi olla yhtä esterataa, joka vie energiat molemmista. Koira ja Vuohi tuovat toistensa huonoimmat puolet esiin, ja siksi tämä suhde voi olla erityisen tuhoisa molemmille.

Kuuluisia Vuohia

Michelangelo, Mark Twain, Thomas Alva Edison, Muhammad Ali, Nicole Kidman, Julia Roberts, Bruce Willis, Benicio Del Toro, Claire Danes, Jamie Lynn Spears, Rudolph Valentino, Rachel Carson, Pierre Trudeau, Barbara Walters, Orville Wright

Lue myös:

Kiinalainen horoskooppi 2015: Vuohi

X