Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi lokakuu 2019

Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: MVphotos

Hulppean huikean syyskuun jälkeen lokakuu näyttää aika paljon rauhallisemmalta ja tavallisemmalta. On varmaan kyllä aikakin, koska luulisin, että ainakin heikompia alkaisi sama meno jo hirvittää. Elämän painopisteet ja teemat muuttuvat aika paljon. Kun Aurinko siirtyy Vaakaan, ja Mars seuraa sitä kotvasen kuluttua, siirrytään aika paljon sosiaalisiin teemoihin, joissa meidän on löydettävä oikeita tapoja olla omana itsenämme muiden ihmisten kanssa. Auringon ja Pluton neliö luo painetta rehellisyyteen näissä kysymyksissä. Ajat alkavat olla sellaiset, että kaikenlainen feikkaaminen, peittely ja teeskentely tulevat väkisinkin tiensä päähän. Ihmiset loukkaantuvat enemmän epärehellisyydestä kuin rehellisyydestä.

Mars tekee myös neliötä Plutolle hieman myöhemmin lokakuussa. Tätä ennen näyttäisi olevan jonkinlainen itsenäisyysjulistus monillakin tarpeen ja ajallaan. Venuksen oppositio Skorpionista HärkäUranukselle ja Marsin samanaikainen kvinkunssi saavat ihmissuhteisiin ehkä pahimmillaan jo vapaustaistelun sävyjä. Omien tavoitteiden ja sosiaalisten velvoitteiden tasapainottaminen on kaikkea muuta kuin helppoa ja kun tässä hetkessä rakennamme aina myös tulevaa, meillä täytyisi olla joku kuva siitä, miten asia ratkaistaan. Mainittu Mars Pluto kuvio ei ole tähän saumaan ainakaan liian helppo. Meillä on tulta, tappuraa ja tahtoa ehkä vaikka muille jakaa, mutta voiman suuntaamisen ja säännöstelyn kanssa voi olla vähän niin ja näin…

Jos tuossa puolenkuun kieppeillä vähän kiehuu ja kuohuu siellä ja täällä, voi hyvinkin olla, että Venuksen saapuessa neuvottelemaan omilla harmonisilla ja rakkaudellisilla voimillaan voimakkaan Pluton kanssa, saadaan tilanteeseen tasapainoa ja järkeä. Skorpioni on todellisesti hyvä sijainti Venukselle, koska tässä uidaan hyvin todellisiin ja syviin vesiin. Meidän on vain tehtävä valinta sen välillä, haemmeko suojaa omasta ilkeydestämme, vetäytymisestä ja pisteliäisyydestä vai annammeko Skorpionin sisäisten voimien tulla jaetuksi. Kyse on siitä, uskallammeko olla rehellisiä ja päästää toisen lähelle. Kyse on myös siitä, pystymmekö kohoamaan vähän omien tunteidemme yläpuolelle rauhanneuvotteluissa.

Oinas

Kuukauden muutenkin haastava neliöasetelma on Sinulle aika extrahaastava. Koska Chiron pysyttelee merkissäsi, oppositiot Vaa’asta aktivoivat herkästi myös terveydellisiä kysymyksiä ja ongelmia. Kuvittelisin, että jonkinlaiset turhautumisen tunnelmat liittyvät Sinulla kuukauteen, mutta nyt taitaa olla pieni kärsivällisyyskoulu menossa. Jupiter saattaa toimia aika ovelasti Sinun hyväksesi tuolta Jousimiehestä ja järjestää mukavia yllätyksiä, jos pystyt pitämään turhautumisen kurissa.

Rakkaus

Tunteiden kanssa eläminenkään ei ole kovin helppoa. Kuukausi alkaa Sinuunkin osuvalla Venuksen ja Marsin neliöllä, joten tunnelmat ovat helposti melko kireät. Jokin puhumatta jäänyt asia painaa aika pahasti ja sen käsitteleminen on tärkeää, mutta aika vaikeaa. Jännitteet ovat nyt aika kovat, mutta kuten tuolla esipuheissa tuli mainituksi, rehellisyys taitaa olla parempi vaihtoehto kuin peittely. Näin silläkin uhalla, että tunteet kuohahtelevat vähän yli ja riidat saattavat nostaa rumaa päätään. Jäitä hattuun silloin.

Härkä

Marsin ja Uranuksen kvinkunssi on vähän vaikeasti hyödynnettävä, mutta kovalla päätäväisyydellä saat oman luovan voimasi säädettyä maksimiin. Jos et pääse toteuttamaan itseäsi jossakin itsesi näköisessä toiminnassa, kääntää tämä kvinkunssi toiset kasvonsa ja ahdistus ja turhautuminen nousevat päällimmäiseksi kokemukseksi. Oikeat tiet ja tavat taitavat löytyä luottamuksen kautta. Venus on vastamerkissäsi Skorpionissa mukana asetelmassa ja oma intuitiosi ja sisäinen tunnelmasi on valmiina ohjaamaan valintojasi.

Rakkaus

Venuksen ja Uranuksen oppositio on Sinulle valtava mahdollisuus ihmissuhteissasi! Uranus kantaa mukanaan kaikkea uutta ja avaavaa elämääsi ja Venuksen tuomien vahvojen tunnekokemusten kautta se ohjaa Sinua avaamaan itseäsi muille ihmisille, puolisolle, läheisille, ihastuksille. Kun olet täysin rehellinen tunteillesi ja kannat itseäsi rohkeasti sellaisena kuin olet, on maailma valmis avaamaan kohtalosi kiemuroita. Loppukuun Pluto Venus -kohtaaminenkin toimii vain voimana kohdata uutta.

Kaksonen

Vaa’an hallitsema kuukausihan on yleensä Sinulle aika luontevan edistymisen aikaa. Tällä kertaa lokakuu tarjoaa kuitenkin aika paljon haasteita ja jännitteitä. Luulisin, että kärsimättömyys ja kaiken tuntuminen keskeneräiseltä ja epäselvältä, häiritsee eniten. Sinulla on suoraan sanoen vähän liikaa palloja samaan aikaan ilmassa. Nyt on kuitenkin aika keskittyä sellaiseen, joka on todella ”sydämen asia”, siihen, mikä pyörii kaikkein päällimmäisenä mielessä. Keskity, tee päätös, suunnitelma ja aikataulu.

Rakkaus

Ihmissuhteissa kiehuu ja kuohuu tässä kuussa. Jollakin kummallisella tavalla sitten kuitenkin kääntyy parhain päin. Ehkäpä nyt on tunteissa syyssiivouksen, konmarituksen ja fengshuin aika. Joskus se tarkoittaa sitä, että laitetaan kaikki ikkunat ja ovet auki. Jos uskaltaa ottaa vaikeatkin asiat esille, ilma puhdistuu kummasti. Nyt ei konflikteja kannata pelätä liikaa, liikaa likaa on harjattu mattojen alle. Jupiter Jousimiehestä on kaiken avain. Kun uskallat mennä sydän auki pelkoja kohti, löydät vapauden avaimia.

Rapu

Mars pakottaa Sinut liikkeelle. Siispä pysy liikkeellä. Vaikka et tietäisikään aina ollenkaan, mitä olet tekemässä ja miksi, pelkästään fiiliksiin ja intuitioon pohjautuva oman tekemisen etsintä alkaa tuottaa tulosta. Jos nyt teet liian selkeitä suunnitelmia ja yrität järkiperäisesti suunnitella päiväsi, törmäät melkoisiin vaikeuksiin. Tällä hetkellä et voi ottaa mitään tulospaineita, koska elämä etsii Sinussa uusia uria. Ei Sinun vielä tarvitse ratkaista yhtään mitään, nyt on aika etsiä virikkeitä, innostusta, pysyä liikkeellä.

Rakkaus

Venuksen kolmio Skorpionista tekee Sinut todella herkäksi aistimaan omia sisäisiä tunnelmiasi. Ja Pluto Kauriista vääntää näiden viestien volyymiä ihan kympille. Tunteet voivat helposti vyöryä aika vahvasti ylikin ja tilanteet muuttuvat oudoiksi ja ahdistaviksi. Tähän liittyy vahvasti kaikki puhumatta ja käsittelemättä jäänyt, joka nyt tavalla tai toisella nouseen pintaan ja alkaa vaatia huomiota. Nyt on suuri vaara jäädä kiinni omiin katkeruuksiin ja epäoikeudenmukaisuuden kokemuksiin. Mutta emmehän me sitä tee?

Leijona

Nyt ei auta pelätä isojakaan ”rakenteellisia muutoksia”. Jos Sinulla on elämässä aika tehdä suuria päätöksiä työn, paikkakunnan vaihdon tai muun tämän luokan kysymyksen kanssa, voita pelkosi. Tilanne on aika haasteellinen, eikä sellaista helppoa, mukavuusalueella pysyvää ratkaisua oikein ole. Isot muutokset sisältävät aina vaaran ja mahdollisuuden, joten ne ovat samalla pelottavia, mutta myös innostavia. Nyt on aika ravistella oman elämän palikkalaatikkoa ja etsiä vakaata päätösvoimaa.

Rakkaus

Tämä jännittävä perustunnelma heijastuu myös tunne-elämän ja ihmissuhteisiin. Tällä alueella syntyy nyt helposti sähköistynyttä ilmapiiriä ja ukkosta. Venuksen ja Uranuksen oppositio tekee neliötä oman merkkiisi ja saa Sinut kaipaamaan enemmän vapautta ja raikkaita tuulia. Tämä asetelma vain tekee tästä kaipuusta vähän ahdistavan, koska et oikein tiedä, mitä todella edes haluat. Jotakin muuta? Tällainen epämääräinen ahdistus tuo parisuhteeseen ainakin omat haasteensa ja saatat olla aika äkkipikainen.

Neitsyt

Huikean (toivottavasti) syyskuun jälkeen Neitsyet laskeutuvat vähän arkisempiin tunnelmiin. Toki Maan merkeissä on vahvoja vaikuttajia (Pluto, Uranus, Saturnus), jotka omilla vahvoilla kosmisilla voimillaan saavat maamerkkien elämään merkitystä ja mielenkiintoa. Eli vahva tunnelma kyllä säilyy. Nyt on aika löytää ilo kaikesta siitä hyvästä, jota Sinun arjessasi on. Tällä hetkellä työelämän sosiaalinen puoli on hieman haasteellinen, koska ihmiset eivät välttämättä oikein hahmota Sinussa tapahtunutta muutosta.

Rakkaus

Aika mainio jakso ihmissuhteissa: ei välttämättä ihan helppo, mutta varsin opettava. Asetelma on sellainen, että koet varsin herkästi kaiken palautteen, minkä saat toisilta/toiselta. Tämä saattaa aiheuttaa Sinussa vahvan vastareaktion, kun alkaa tuntua sitä, että Sinua ei ymmärretä. Jos teet kaikkein viisaimmin, ymmärrät, että se mitä läheiset Sinulle viestivät, on heijastus itsestäsi. Ja vielä enemmän: se on heijastus siitä, mitä olet ollut heille. Nyt voit nähdä, mitä korjaat itsessäsi, jotta itselläsi olisi helpompaa.

Vaaka

Kun Aurinko viihtyy tässä kuussa merkissäsi, se tekee kulmia monille vahvoilla vaikuttajille, joten kuukausi näyttää Sinun kannaltasi varsin monipuoliselta ja vahvalta. Kaikkein vahvimmin tuntuu oman elämän kuvioissa varmasti puolen kuun aika. Sinulla on mukanasi Jupiterin  tuki kaikelle aidosta innostuksesta syntyneelle tekemiselle, mutta pelkäät varmaan ihan aiheellisestikin kaikki niitä seurauksia, joita omista, aidoista valinnoistasi seuraa. Koita pysyä tyynenä ja pidä kiinni omista tavoitteistasi ja unelmistasi.

Rakkaus

Myös ihmissuhteet ovat koetuksella, kun ihminen käy läpi vahvoja muuntumisen ja oivallusten vaiheita. Haet vahvasti omaa rooliasi, omia oikeuksiasi ja omaa tasapainoa myös suhteessa ja suhteissa. Haluat muuttaa asioita paljonkin, mutta se, minkä näet kasvavan vapautesi hintana, näyttää aika kovalta. Et voi etukäteen kuitenkaan tietää, miten Sinuun suhtaudutaan ja miten asiat kääntyvät. Et silloin voi antaa epäilyille liikaa sijaa, vaan voit luottaa siihen, että sydämestäsi tekemät asiat ovat voimakkaita.

Skorpioni

Lähestymme ”omaa kuukauttasi” ja monet Skorpionit toki viettävät synttäreitään jo nyt. Merkurius liikkuu nyt merkissäsi varsin vauhdikkaasti ja antaa Sinulle samaa elävää liikettä ja säpinää. Sen metallihan on elohopea. Kuukausi on siis varsin vauhdikas ja Uranuksen tulevaisuusvisiot paistavat silmiisi vahvasti vastapäätä Härästä. Näin ollen voisikin olettaa, että mahtava idea tai tulevaisuuden tavoite pälähtää päähäsi jo kuukauden alussa ja sitten mennään tämän vision perässä tukka putkella.

Rakkaus

Rakkauselämään on lupa odottaa uskomattoman jännittäviä aikoja. Tulevaisuus koputtaa ovellesi ja löydät ihan uudella tavalla myös itsesi, tunteesi ja tarpeesi. Nyt vain nämä sisäiset tunnelmat olisi myös jotenkin ilmaistava, jotta vahvat kokemukset voivat yhdistää myös toisen tähän samaan tunnelmaan. Ole kärsivällinen ihmisten suhteen. Sinä näet nyt harvinaisen kirkkaasti sen unelman onnesta, mutta kumppani ja läheiset eivät ehkä osaa päästä ihan samalle tasolle. Nauti ja jaa kokemusta parhaalla tavalla.

Jousimies

Jupiter, tuo ”Eläinradan Joulupukki”, on merkissäsi edistämässä elämäsi kuvioita. Se toimii nyt parhaiten yhteistyössä muiden ihmisten kanssa, koska Aurinko tekee nyt hyvää kulmaa Vaa’an yhteistyömerkistä. Koska Jupiterin hyödyntäminen vaatii aina myös rohkeutta, on Sinun tuotava ideoitasi ja ajatuksiasi esiin, jotta voit saada niille tarvitsemasi tuen.

Rakkaus

Jännitteitä ihmissuhteissa. Sinulla on vaikeuksia löytää riittävää sisäistä rauhaa olla kunnolla läsnä kohtaamisissa. Sinänsä vaikuttaa siltä, että seuraelämä on kyllä varsin vilkasta. Tämähän liittyy vahvasti edelliseen kappaleeseenkin. Sinun on myös läheisemmissä suhteissa oltava avoin ja rohkea. Tämä koskee omien ajatustesi ilmaisua, mutta myös kuuntelua. Nyt on etsittävä sellaisia ratkaisuja, jotka toimivat kaikille osapuolille ja silloin ei voi olla läsnä vain puolittain tai täysin uponneena omiin ideoihin.

Kauris

Auringon ja oman merkkisi Pluton välinen neliö ei lupaa ihan niitä helpoimpia kuukausia. Nyt ihmisillä saattaa olla suuria vaikeuksia ottaa viestisi neutraalisti ja Sinulla on kyllä myös suuria vaikeuksia asioita oikealla tavalla esittää. Oma tilanteesi on aika paineistettu ja pieni väsymys tuo helposti turhautumisia pintaan. Koita saada viestiisi mahdollisimman paljon inspiroivuutta ja avoimuutta, jotta ne ilmenevät ideoina ja mielipiteinä, eivätkä minään ehdottomina toimintaohjeina. Ymmärrät kyllä, mitä tarkoitan.

Rakkaus

Läheisissä ihmissuhteissa tulkitsen tilanteesi varsin mielenkiintoiseksi ja merkitykselliseksi. Uskon, että sellaisella rehellisellä yhteispelillä, rakkaudella ja kunnioituksella, parisuhde ja muut läheiset suhteet toimivat Sinulle valtavana voimavarana. Jos maltat olla purkamatta omia turhautumia näihin suhteisiin, huomaat aika varmasti, ketkä ovat liittolaisiasi ja Sinulle lojaaleja. Kun yhteys tässä tilanteessa syntyy, se on valtavan voimaannuttavaa. Keskinäinen rakkaus ja myös intohimo voivat nyt hyvin.

Vesimies

Jotenkin tuo yleisvaikutelma Sinun kohdallasi näyttää vähän hankalalta. Kulmat eivät nyt vaan asetu ollenkaan parhaalla tavalla. Vaikuttaa siltä, että Sinun on aika riisua liian ahdas takki. Kaikki viittaa siihen, ettet nyt taida olla ihan oikeassa paikassa, oikeassa seurassa, oikeassa roolissa. Silloin, kun tilanne näyttää tällä tavalla hankalalta, kannattaa muistaa se, että tämä on aina tilaisuus. Aina, kun meille osoitetaan, ettemme ole oikealla tiellä, intuitiomme on jo ainakin valmistelemassa niitä uusia vaihtoehtoja.

Rakkaus

Tunteet ovat nyt niin syviä, niin syviä. Alat ymmärtää itseäsi uudella tavalla, koska oivallat, että kaikki, mitä Sinulle nyt tapahtuu on loppujen lopuksi lähtöisin Sinusta itsestäsi. Tämä havainto ja outo sisäinen varmuus tästä totuudesta ei varmaankaan ole ollenkaan mukavaa. Parhaassa tapauksessa se saa Sinut kuitenkin kiinnittämään huomiota omiin valintoihisi: kuinka voin toimia paremmin, pidänkö lupaukseni, pitäisikö luvata vähemmän, olisinko avoimempi… Niin se sitten kuitenkin menee: ”Älä valita, ala valita.”

Kalat

Älä asetu vastahankaan muutoksen kanssa. Se tekee itselleen tien joka tapauksessa. Kaiken lisäksi jollakin tajunnan tasolla tiedät tämän itsekin ihan hyvin. Oma mielikuvitus ei vain tahdo riittää ymmärtämään sitä, mitä todella tarvitset. Siksi onkin parempi jättää liika säätäminen pois ja antaa kosmokselle oman elämäsi muutoksen avaimet. Olet sosiaalisesti nyt aika kömpelö ja ilmaiset helposti itseäsi turhan epäselvästi.

Rakkaus

Rakkaudessa elät suuren herkkyyden aikaa. Sisäinen kokemusmaailmasi on hurjan vahva. Merkissäsi viihtyvä Neptunus vain aiheuttaa sen, että olet alttiina myös väärinkäsityksille ja väärille tulkinnoille. Turvallinen ja hyvä suhde on nyt kultaakin kalliimpi. Myös sellaisen löytäminen on nyt lähestulkoon todennäköistä. Läheiset suhteet ovat nyt myös vahvasti puntarissa. Kuten kaikki me muutkin, tarvitset nyt vahvaa suhdetta, jossa luottamus ja rakkaus todella elävät. Ja intuitiosi kertoo kyllä suhteen todelliset laadut.

X