Hyvinvointi

Eva Wahlström hullaantui laskuvarjohypystä

Teksti: Anna.fi

Kuva: Thomas TuominenHangossa 30.6.-4.7.2008 järjestetty Suomen ensimmäinen naisten laskuvarjohyppytapahtuma Pimp My Fly -boogie alkoi nyrkkeilijä Eva Wahlströmin riemunkiljahduksilla. Kymmenkertainen Suomen mestari hymyili leveästi vapaapudotuksessa ympärillä pyörineille kameroille. Kuvista päätellen nyrkkeilijätär viihtyi myös taivaalla.

Eva, mikä fiilis hypyn jälkeen?

”Hyppääminen oli aivan älyttömän hienoa! En muista, milloin olisin tehnyt jotain näin kivaa. Kivaa oli tietysti adrenaliinipotku, jonka hypystä sai, mutta hauskaa tämä oli myös siksi, että taivaalla oleminen oli aivan uusi elementti. En ole koskaan ennen ollut tuollaisessa korkeudessa muuten kuin lentokoneen sisällä.”

”Jännää oli, miten hiljaista ja rauhallista taivaalla oli varjon auettua. On ihan uskomatonta, että laskuvarjon varassa voi vain roikkua ilmassa tuolla tavoin.”

Jännititkö ennen hyppyä?

Kuva: Thomas Tuominen”Minulla ei ollut ennen hyppyä minkäänlaisia odotuksia, enkä siksi jännittänyt. Innoissani olin kyllä. Hyppymestarilta sain maassa ohjeet oikeaan lentoasentoon ja siihen, että hypyn aikana pitää nauttia!”

Miltä lentokoneelle siirtyminen tuntui?

”Koneelle oli kiva mennä tiiviissä ryhmässä tietäen, että kohta jotain on tapahtumassa. Se tuntui vähän samalta kuin joukkueen kanssa kisoissa. Silloinkin ollaan tiiviisti yhdessä jännittämässä. Loukkaantumisen aikana olen kaivannut juuri ryhmän kanssa puuhaamista.”

”Tykkään kilpailujen tuomasta jännityksestä, mutta kisoissa on aina läsnä häviämisen pelko. Tandemhypyllä sitä ei ollut. Tässä ei ollut mitään, missä epäonnistua.”

”Koneen ovelle tullessa sydämeni kyllä heitti voltin, kun huomasin voimakkaan ilmavirran.”

Ehditkö nauttia maisemista?

Kuva: Jussi Laine”Maisemat olivat samanlaiset kuin koneesta käsin katsoessa. Vähän lisäjännitystä tuli, kun taivaalla oli jonkin verran pilviä, joiden välistä piti löytää kentälle.”

Lähdetkö uudestaan hyppäämään?

”Haluaisin heti lähteä uudestaan hyppäämään, kun tiedän nyt millaista se on. Laskeutuminen oli minulle yllätys ja melkeinpä pettymys: olin kuvitellut alastulon paljon hurjemmaksi, mutta sehän olikin hyvin pehmeä ja miellyttävä. Hyppy oli kokonaisuudessaan aivan mahtava, mutta se oli ohi ihan liian nopeasti!”

”Uusia haasteita minulla on edessä saman tien, kun aloitan ajotunnit moottoripyörällä. Loppukesä riippuukin sitten selkäni kunnosta. Elokuussa olen joka tapauksessa mukana YLEn Sirkus-ohjelmassa, jossa opettelen hieman toisenlaisia temppuja.”

Kuvat: Jussi Laine ja Thomas Tuominen

Suomen Laskuvarjokerho ry

X