Hyvinvointi

Lääkäreiden hassuja kommentteja

Teksti:
Anna.fi

Lääkärien sanomiset ja tekemiset ovat olleet tapetilla viimeisen vuoden aikana yhtenään. Milloin kyse on sitten epäpätevistä lääkäreistä tai sopimattomista teoista. Ellit keräsivät lukijoiden kokemuksia siitä, mitä kaikkea hauskaa lääkäreiden vastaanotolla vierailleet ovat saaneet kuulla ja kokea. Lue, miten diagnoosia etsitään yhdessä Googlesta tai miten kauniita limakalvot voivat olla.

Lääkäreiden hassuja kommentteja

Ylipaino-ongelmaisille apua lääkäriltä

Ylipaino on usein syynä hakeutumisessa lääkärin vastaanotolle.

”Olin ollut pitkään pelkällä Nutrilet-ravinnolla ja huolestuin sen terveellisyydestä. Kysyin tätä lääkäriltäni, joka totesi siihen, että Saharassa naiset syövät kiviä ja elävät hyvin, joten ei minunkaan kannata olla huolissani. Jatkan edelleen dieettiäni.” Nainen, 34 v.

”Sain soiton työterveyslääkäriltäni verikokeiden ja testien tuloksista. Lääkäri ilmaisi huolensa ylipainosta ja suositteli minulle painonpudotusta. Tuohon aikaan kävin säännöllisesti urheilemassa ja lihasmassan takia painoindeksini näytti ilmeisesti ylipainoa, vaikka todellisuudessa olin elämäni kunnossa. ” Mies, 29 v.

Vieraita esineitä vieraissa paikoissa

Lasten kanssa lääkärit ovat varmasti tottuneet kaivamaan vierasesineitä pois milloin mistäkin onkalosta, mutta harvemmin aikuisten kanssa törmätään samoihin ongelmiin.

”Kaverini kertoi kokemuksesta, kun joku oli onnistunut pienoismalleja liimatessaan liimaamaan molemmat sormensa sieraimiin. Epäonninen liimailija oli hakeutunut lääkäriin, mutta lääkäri ei ollut naurultaan pystynyt hoitamaan potilasta. Paikalle kutsuttiin toinen lääkäri, jonka pokka piti sen verran, että sormet saatettiin vapauteen.” Mies 33 v.

”Olin yhtenä päivänä aamulenkillä, kun kovaa vauhtia joku ötökkä iski korvaani. Ei ollut miellyttävä kokemus kuunnella kova pörinään tärykalvon vieressä ja ötökkä ei tuntunut osaavan peruuttaa. Yritin kotona huuhdella ötökkää pois, sillä seurauksella, että se lopetti surinansa, mutta jäi raatona korvaani. Lopulta hakeuduin lääkäriin, joka ei kuitenkaan suostunut uskomaan kokemustani. Aikamme väiteltyämme hän taipui huuhtelemaan korvaa ja tähystyksessä sai kärpäsen pala palalta ulos. Ei ollut ennen kuulemma kokenut vastaavaa.” Mies 38 v.

”Olin juuri mennyt naimisiin ja seuraavalla viikolla tein puhdetöitä puutarhassa. Kunnostaessani aitaa vihkisormukseni jäi kiinni vanhaan naulaan ja rojahdin alas tikkailta sillä seurauksella, että melkein koko nimetön repeytyi irti. Ambulanssin saavuttua paikalle saapunut lääkäri vakuutti, että nykylääketieteellä saisin kiinnitettyä sormen vaikka keskelle kämmentä. Jopa silloin kommentti nauratti.” Mies 27 v.

Kaikki vastaukset löytyvät kyllä

Aina eivät lääkäritkään tiedä vastauksia kaikkeen ja joutuvat hakemaan apua ylemmältä taholta.

”Menin lääkäriin kovien selkäkipujen takia. Lääkäri oli varsin ymmällään ja kuunteli oireitani. Lopulta hetken mietittyään, hän totesi, että oli aika avata selain ja kysyä Googlelta, josko ongelmaan löytyisi selvennystä. Päädyin tapaamisen lopuksi määräämään itse itseni jatkotutkimuksiin röntgeniin. Kuvista selvisi, että kivun takana on hermoratavaurio, johon ei ole mitään varsinaista parannuskeinoa.” Mies 28 v.

”Menin lääkäriin ärsyttävän ihottuman kanssa. Aikansa ihmeteltyään lääkäri kaivoi lääketieteen kirjansa esiin ja pyysi minua arvioimaan, mikä ihottuma esillä olevista kuvista voisi olla kyseessä. Olin hämmentynyt, joten lääkäri haki paikalle myös hoitajia ja yhdessä sitä ihmeteltiin siinä, minkä lajin ihottuma minuun oli iskenyt.” Nainen 30 v.

Lääkäreiden hassuja kommentteja

Mikä avuksi, kun stressaa?

Sressaako tai tarvitsetko euron kolikkoja? Kysy lääkäriltä.

”Kävin lääkärissä, koska oloni oli hyvin levoton, stressaantunut ja kärsin rintakivuista. Lääkäri kommentoi oireisiin: ’Yritä rentoutua’. Tämän jälkeen hän ohjasi minut ulos ja kiitti käynnistä.” Mies 26 v.

”Kävin Saksassa röntgenissä. Maatessani puolialastomana röntgenin pöydällä lääkäri huomasi papereistani minun olevan suomalainen. Siitäkös hän innostui ja kysyi, että olisiko minulla suomalaisia euronkolikkoja mukana, kun hän niitä keräilee ja ovat niin harvinaisia.” Nainen 29 v.

Seksiä ovulaation aikaan

Gynekologilla käynnit ovat varsin intiimejä ja joskus vaikeitakin kokemuksia. Ehkä siksikin lääkärit pyrkivät keventämään tilannetta hassuilla toteamuksilla. Joskus tässä mennään kuitenkin pahasti metsään.

”Yksi gynekologi totesi minulle: ’Onpa sulla sievä pieni kohtu ja kauniit limakalvot’. Olen kuullut myös useilta kavereilta, että gynekologeilla on useinkin tapana kehua kohtua tai analysoida sen asentoa. Joskus on jopa huomautettu pitkästä emättimestä.” Nainen 33 v.

”Gynekologini sohaisi tutkimuksen yhteydessä jonnekin arkaan kohtaan. Voihkaistuani hän totesi minun nyt ymmärtävän miltä miehistä tuntuu, kun joku potkaisee kiveksiin. Ystävälleni, joka kävi hedelmöityshoidoissa, todettiin että seksiä tulisi harrastaa aina ovulaation aikaan.” Nainen 44 v.

”Menin aikoinani lääkäriin äkillisen kovan vatsakivun vuoksi. Lekuri kysyi melkein ensimmäiseksi ’Onko viimeaikaisia yhdyntöjä?’. Muuten ihan asiallinen kysymys, mutta olin vastaanotolla äitini kanssa ja vasta 11-vuotias. Repesin siinä ihan täysin ja samalla häipyi vatsakipukin.” Nainen 30 v.

Lääkäreiden hassuja kommentteja

Hauskoja saneluita

Lääkärien saneluista ei ota välillä toinenkaan lääkäri selvää. Potilaita usein huvittaa ja pelottaa lukea hurjalta kuulostavia saneluita terveydentilastaan. Lääkärien saneluista on julkaistu kaksi kirjaakin. Ellit keräsivät saneluiden parhaimmistoa yhteen.

  • Kives ja penikset
  • Ulosteen väri erittäin pahanhajuinen
  • Kotona koira, joka aivan normaali
  • Seurannassa potilas lämpenee.
  • Potilas lopetetaan kortisoni-annoksella muutaman päivän päästä.
  • Lisäksi vasen silmä sanoo, ettei kunnolla näe.
  • Saanut yksivuotiaaksi asti rintaa, sitten munaa.
  • Esitiedot: Potilas ei suostu antamaan.

Teksti: Tarja Vilén

X