Liikunta

Elämäntapamuutosta tekevä Hanna Kinnunen keksi tavat liikkua, vaikka aikaa on vähän – näin viikkoon mahtuu kuusi liikuntakertaa

Yksi vinkki on kiireessä ja pääkallokeleillä sekä kullanarvoinen että yksinkertainen: kannattaa katsoa Youtube.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Tommi Tuomi

Hanna Kinnunen kuuluu nykyisin jumppapirkkoihin.

Yksi vinkki on kiireessä ja pääkallokeleillä sekä kullanarvoinen että yksinkertainen: kannattaa katsoa Youtube.

Hanna Kinnunen lopetti aamuradion tekemisen vuoden 2020 alussa. Samaan aikaan alkanut juontopesti Aito Iskelmä -kanavan keskipäivässä toi pikkuhiljaa lisää jaksamista arkeen, kun aikaiset aamuheräämiset jäivät pois.

– Aloin mennä nukkumaan puoli yksitoista illalla ja nukuin puoli seitsemään. Nukuin puoli vuotta pitkiä yöunia väsymystä pois. Sen jälkeen muistin, että ai niin, tällainen olen, kun en ole koko ajan väsynyt.

Hanna suuntaa keskimäärin kolmena arkipäivänä radiolähetyksen jälkeen Salatut elämät -sarjan kuvauksiin. Perheen molemmat kouluikäiset lapset harrastavat aktiivisesti. Kun Hanna alkoi miettiä piristymisen myötä omien liikuntakertojen lisäämistä, hän päätti olla itselleen armollinen.

– Ensin mietin ihan mistä itse tykkään ja mistä tulee hyvä olo. Toiseksi piti miettiä tapoja, jotka ovat toteuttavissa eri aikoihin, sillä kalenteri vaihtelee joka viikko.

Nainen on huomannut, että aikataulutus on yksi tärkeimpiä asioita kiireisessä elämänvaiheessa, jotta treenit saa mahtumaan kalenteriin.

– Merkitsen aina muiden aikataulujen puitteissa viikon liikunnat kalenteriin. Siten niille on järjestynyt aika.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Hanna Kinnunen (@hannakofficial) jakama julkaisu

Marraskuussa Hanna julkaisi somessa kuvaparin kertoakseen elämänmuutoksesta.

”Ei mitään kahden tunnin vetoja”

Hanna arvelee, että aamuradion aikoina oli hyvä, jos hän sai viikkoon mahtumaan kaksi liikuntakertaa. Nyt liikuntakertoja on viikossa kuusi.

– Eikä kaikkien tarvitse olla mitään kahden tunnin vetoja, ihan riittää jos kävelen aamulla 45 minuuttia ja illasta teen jonkun 45 minuutin kahvakuulajumpan.

Vaikka Hanna on käynyt myös kuntosalilla, pääasiassa hän on jumpannut kotona ja tehnyt kävelylenkkejä. Molemmat ovat toimineet myös nyt, kun salit ovat olleet korona takia kiinni.

– Nyt kun on vaikeampi liikkua liukkailla ulkona, kannattaa katsoa Youtube. Se on täynnä ohjattuja jumppa- ja tanssitunteja, venyttelyäkin. Myös Instassa monet vaikuttajat jakavat viiden liikkeen hyviä ohjeita, itsekin nuorempana tanssinopettajana työskennellyt Hanna vinkkaa.

Sunnuntaita lukuun ottamatta Hanna treenaa yksin.

– Meitä on kolmen naisen porukka, kutsumme itseämme nimellä jumppapirkot. Kokoonnumme joka sunnuntai samaan aikaan ja vedämme vuorotellen toisillemme jumpan. Raahailen jumppaa varten aina Ikea-kassissa kahvakuulia milloin koulun pihalle katokseen tai johonkin puistoon, Hanna naurahtaa.

Keho kaipaa liikettä

Hanna on onnellinen, että keho on alkanut nyt kaivata luonnostaan liikettä.

– Hyvä poikii liikunnassakin hyvää. Kun tekee pieniä hyviä asioita oman jaksamisen eteen, se antaa virtaa muuhun.

Näyttelijä painottaa, että hän on onnekas, koska hänellä on puoliso, joka jakaa arjen vastuita, jotta liikunnalle on järjestynyt aikaa.

Hannan elämänmuutoksen päätavoite liittyy jaksamiseen – että keho ja mieli jaksaisivat kiireisimpien vuosien läpi. Yksilöllisiä tavotteitakin hänellä on, mutta niitä hän ei halua julkisuuteen.

– Nyt tuntuu, että olen löytänyt oman liikuntarytmin, jota ei tarvitse puskea ja pusertaa. Jos joskus tuntuu, että en jaksa lähteä liikkeelle, muistan jo, miten hyvä olo siitä tulee. Houkuttelen itseni kävelemään vartiksi, että jos vielä sen jälkeen ottaa pannuun, saan kääntyä takaisin. Lopulta siitä tulee tunnin lenkki, kunhan pääsen vain liikkeelle.

X