Nainen ottamassa valmisruokaa pois mikrosta.
Valmisruoat ovat nopeaa, helppoa ja maukasta ruokaa!
Ravinto

Valmisruoat ovat kiireisen päivän pelastus! Annan toimitus listasi 12 oikeasti herkullista valmisruokaa – löydä uusi suosikkisi

Onko tiedossa kiireinen päivä, etkä ehtisi tekemään itse ruokaa? Listasimme maistuvimmat valmisruoat, joita kannattaa kokeilla.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: iStock, Valmistajat

Me kaikki olemme joskus olleet tilanteessa, jossa vatsassa kurnii ja ruokaa pitäisi saada, mutta mitään ei oikein jaksaisi tehdä. Joskus taas tiedossa on kiireinen päivä, eikä ruoan valmistukseen tunnu riittävän aikaa. Oli tilanne mikä tahansa, kaupoista saatavat valmisruoat voivat olla oiva pelastus nälän taltuttamiseen.

Valmisruokien joukosta löytyy todellisia helmiä, jotka ovat paitsi nopeita asetella tarjolle, mutta myös maistuvat aidosti herkulliselta. Annan toimitus listasi valmisruoat, joita kannattaa maistaa!

Lue myös: Nopeat jälkiruoat: suklaamukikakku, suklaa-banoffee ja 4 muuta helppoa ohjetta äkilliseen makeannälkään

Maistuvat valmisruoat – 12 suosikkia

Kermaiset valmisruoat

Via -ateriat

Via-ateriat, hintaluokka 4 euroa.

”Via Red Thai Curry ja Vege Korma ovat lempeästi maustettuja annoksia, joiden ainekset ovat tasapainoisessa suhteessa. Maukkaat annokset ja juuri sopivan kokoiset – vatsaan jää vain jälkiruokakahvin kokoinen aukko. Viheltävä pakkaus kertoo, milloin mikroruoka on sopivan kuumaa. Vian kana- ja pekonirisotot sopivat kovempaankin nälkään.”

”Via Savulohi-Avokadopasta on maukas ja herkullinen pastaruoka, jossa on ihana suussa sulava kermainen koostumus. Vähän hintava, mutta valmisruoaksi niin hyvä, että on sen arvoinen.”

Saarioisen Kinkku-pekoniruukku

Valmisruoat maistuvat kiireisellekin: Saarioisen kinkku-pekoniruukku, hintaluokka 3 euroa.

”Helppo ja nopea valmisruoka, jos kaipaa pasta carbonaran makua, mutta ei ehdi tai jaksa itse tehdä. Pakkaus on helppo kuljettaa mukana ja lämmittää, kun ruokailun aika tulee!”

Valmisruoat esittelevät makuja maailmalta

Kitchen Joy Thai Cube -maut

Maistuvat valmisruoat: Kitchen Joy Thai Cube.

Kitchen Joy Thai Cube, hintaluokka 4 euroa.

”Maistuu lähes autenttiselle thairuoalle. Näitä voi ostaa pakastimeen useamman etätyöpäivien varalle, eikä niihin kyllästy. Hyvä hinta-laatusuhde. Vaatii tosin pitkän lämmitysajan.”

Saarioisen Italia Lautasella: Ahvenpyörykät ja pinaattirisotto

Valmisruoat: Saarioisen Italia Lautasella, hintaluokka 5 euroa.

Valmisruoat voivat myös yllättää, kuten tämä Saarioisen Italia Lautasella. Hintaluokka noin 5 euroa.

”Yllätyin todella, kun uteliaisuuttani ostin annoksen ensi kerran. Maut ovat selkeitä ja tunnistettavia, mausteet kohdallaan ja suutuntuma hyvä. Risotto ei ole puuroa vaan risottoa. Hyvään ravintola-annokseen verrattava makuelämys helposti ja nopeasti. Uskomattoman hyvää valmisruokaa vailla teollista makua. Hinta on kohdallaan, jos on tottunut syömään lounaan työpaikkaruokalassa.”

Maistuvat kääryleet ja wrapit

Koskikylän kaalikääryleet

Valmisruoat: Koskikylän kaalikääryleet, hintaluokka 3 euroa.

Hyvät valmisruoat voi olla vaikea erottaa kotiruoasta. Koskikylän kaalikääryleet, hintaluokka 3 euroa.

”Ihan kuin mummin tekemät. Ovat niin mehukkaita ja maistuvat siltä kuin olisi juuri otettu uunista. Hyvä hinta-laatusuhde. Rakastan kaalikääryleitä, mutta niiden tekeminen itse on niin vaivalloista, että en jaksa nähdä vaivaa. Siksi olen superonnellinen, että löysin nämä! Saatavilla myös kasvisversiona.”

Greendeli Wrap kana-avocado

Valmisruoat: Greendeli Wrap kana-avokado, hintaluokka 4 euroa.

Greendeli Wrap kana-avokado, hintaluokka 4 euroa.

”Hyvä ja täyttävä wrap, jonka saa helposti napattua mukaan ja maistuu kylmänä – eli mikroakaan ei tarvita! Sisällä ihanasti kasviksia ja erityisesti porkkanan maku erottuu ihanasti.”

Keittojen ystäville

Kokkikartanon täyteläinen lohikeitto

Valmisruoat voivat olla myös keittoja. Kokkikartanon täyteläinen lohikeitto, hintaluokka 3 euroa.

”Hyvin maustettu kermainen lohikeitto, joka on oikeaa lohturuokaa. Hieman kalliimpi hinnaltaan kuin kilpailijansa, mutta hyvästä mausta maksaa mieluusti. Leivän kera kelpo ateria, etenkin kylmänä vuodenaikana.”

Apetit Kotimainen pinaattikeitto (pakaste)

Valmisruoat: Apetit Kotimainen pinaattikeitto, hintaluokka kaksi euroa.

Toimitukselle maistuvat valmisruoat pitävät sisällään myös klassikoita. Apetit Kotimainen pinaattikeitto, hintaluokka kaksi euroa.

”Se vaan on klassikko. Pitkän säilyvyyden takia helppo pitää varastossa pakastimessa. Lohturuokatyyppinen, samettinen koostumus. Kun keittää kananmunan kaveriksi, saa sopivasti proteiinia mukaan. Hinta-laatusuhde on mielestäni tosi hyvä. Ainoa miinus, että vaatii melko pitkän lämmitysajan ja liedellä lämmittäessä sitä pitää olla hämmentämässä.”

Valmisruoat kasvisruoasta pitäville

Pinaattiletut

Valmisruoat, jotka kaikki tuntevat jo lapsuudesta, maistuvat yhä monelle. Atria pinaattiohukainen, hintaluokka 2 euroa.

”Edullista kasvisruokaa ja maistuvat (hillon kanssa) koko perheelle. Nopea lämmittää mikrossa, mutta maistuvat paistinpannulla lämmitettäessä vielä paremmilta.”

Beanit® Härkis® kofta -ateria

Valmisruoat: Beanit® Härkis® kofta, hintaluokka 5 euroa.

Beanit® Härkis® kofta, hintaluokka 5 euroa.

”Mikä maku! Pehmoiset, lempeän mausteiset kasvispyörykät, runsas kookoskermainen kastike ja sopivasti riisiä. Härkäpapu ei maistu liikaa läpi, sillä maustelista on pitkä: paprika, inkivääri, persilja, minttu, mustapippuri, korianteri, kumina, juustokumina, kaneli ja neilikka. Pinnalle voi ripsauttaa vielä tuoreita yrttejä. Annoskoko on sopiva toimistotyöläiselle.”

Felix Veggie Halloumi Hotpot

Valmisruoat: Felix Halloumi Hotpot, hintaluokka 4 euroa.

Moni mieltää valmisruoat mauttomiksi, mutta tämä Felix Halloumi Hotpot todistaa luulon vääräksi. Hintaluokka 4 euroa.

”Kasvisruokaa, mutta ei ole täysvegaaninen. Kookosmaito ja halloumin maku takaavat sen, että ateria on maukas. Siinä on muutenkin käytetty paljon mausteita, mutta maku ei ole tulinen vaan sopivan pyöreä. Moni mieltää kasvisvalmisruoat mauttomiksi, joten tätä kannattaa senkin takia kokeilla, saatat yllättyä. Maistuu myös lapsille. Ei taida olla ihan halvin tarjolla oleva eines, mutta siitä huolimatta suosittelen. En ole vielä löytänyt toista yhtä hyvää valmisruokaa.”

Atria Vegan Pasanda

Valmisruoat: Atria Vegan Pasanda, hintaluokka 3 euroa.

Valmisruoat maistuvat myös kasvissyöjille! Atria Vegan Pasanda, hintaluokka 3 euroa.

”Pasanda-kastike on hyvänmakuinen ja sopivan mausteinen. Pavut antavat mukavaa suutuntumaa. Sisältää myös herneproteiinia.Suosittelen etenkin intialaistyyppisestä makumaailmasta pitäville, tämä on oikeasti maukasta. Helposti lämmitettävä ja vegaaninen ruoka, jossa on proteiiniakin 13 grammaa per annos. Ruoka on myös gluteeniton, hinta varsin kohtuullinen laatuun nähden.”

X