Mikroaaltouuni puhtaaksi ja raikkaaksi ilman myrkkyjä – 3 helppoa ja edullista keinoa
Mikroaaltouuni on helppo puhdistaa nopeasti kotikonstein, ilman kemikaaleja. Ruokatahroista, roiskeista ja epämiellyttävistä hajuista pääsee helposti eroon sitruunan, etikan tai ruokasoodan avulla. Lue ohjeet mikron luonnolliseen tehopuhdistukseen.
Sitruunakäsittely puhdistaa mikron tahroista ja poistaa epämiellyttäviä hajuja.
Mikroaaltouuni on helppo puhdistaa nopeasti kotikonstein, ilman kemikaaleja. Ruokatahroista, roiskeista ja epämiellyttävistä hajuista pääsee helposti eroon sitruunan, etikan tai ruokasoodan avulla. Lue ohjeet mikron luonnolliseen tehopuhdistukseen.
Mikro on helppo puhdistaa liasta ja hajuista nopeasti ja edullisesti kotikonstein, ja vieläpä ympäristöystävällisesti ilman myrkkyjä.
Jos mikroaaltouunisi kaipaa puhdistavaa käsittelyä, kokeile joko sitruunaa, etikkaa ja ruokasoodaa.
Mikroaaltouunin puhdistus sitruunalla
Tarvikkeet:
1 sitruuna
2 dl vettä
Kulho tai syvä lautanen
Rätti tai pyyhe
Tee näin:
Kaada mikronkestävään kulhoon noin 2 dl vettä.
Halkaise sitruuna kahtia ja purista mehu veden joukkoon. Pudota lopuksi sitruunanpuolikkaat kulhoon.
Aseta kulho mikroon ja lämmitä täydellä teholla noin 3–5 minuuttia mikron tehokkuudesta riippuen. Veden on tarkoitus kuumentua kiehuvan kuumaksi.
Odota 5 minuuttia, ennen kuin avaat mikron oven, jotta sitruuna-vesihyöry ehtii vaikuttaa likatahroihin.
Ota varovasti kulho ulos mikrosta ja pyyhi mikron sisäpinnat huolellisesti rätillä. Pyyhi aluksi yläpinta ja lopuksi alapinta. Jos mikrossasi on irrotettava lasilautanen, nosta lautanen ulos ja pyyhi se vielä erikseen.
Jos mikroon on jäänyt piintynyttä likaa, kasta rätti sitruunaveteen ja hankaa tahra pois.
Veteen lisätyt sitruunat vapauttavat mikroaaltouuniin puhdistavaa höyryä.
Puhdas ja raikas mikroaaltouuni etikalla
Tarvikkeet:
2 rkl väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
Kulho tai syvä lautanen
Rätti tai pyyhe
Tee näin:
Kaada mikronkestävään kulhoon noin 4 dl vettä.
Lisää veden joukkoon 2 rkl etikkaa. Halutessasi voit lisätä kulhoon myös tilkan sitruunamehua tuomaan raikasta tuoksua.
Aseta kulho mikroon ja lämmitä täydellä teholla noin 3 minuuttia.
Odota 5 minuuttia, ennen kuin avaat mikron oven. Höyry poistaa sillä aikaa mikrosta tahroja ja etikka eliminoi hajuja.
Ota varovasti kulho ulos mikrosta ja pyyhi mikron sisäpinnat rätillä. Pyyhi aluksi yläpinta ja lopuksi alapinta. Jos mikrossasi on irrotettava lasilautanen, nosta lautanen ulos ja pyyhi se vielä erikseen.
Jos mikroon on jäänyt piintynyttä likaa, kasta rätti etikkaveteen ja hankaa tahra pois.
Pinttyneet tahrat pois ruokasoodalla
Tarvikkeet:
1–2 rkl ruokasoodaa
2–3 dl vettä
Kulho tai syvä lautanen
Rätti
Tee näin:
Kaada mikronkestävään kulhoon noin 3 dl vettä.
Lisää veden joukkoon 1–2 rkl ruokasoodaa.
Aseta kulho mikroon ja lämmitä täydellä teholla noin 3 minuuttia.
Odota pari minuuttia, ennen kuin avaat mikron oven. Voit myös avata oven raolleen, jotta höyry pääsee hitaasti ulos.
Ota varovasti kulho ulos mikrosta ja pyyhi mikron sisäpinnat kostealla rätillä. Höyrystynyt sooda ei saisi kuivua kiinni mikron sisäpintoihin.
Jos mikroon on jäänyt itsepintaisia tahroja, hankaa niitä ruokasoodatahnalla: Sekoita keskenään 2 rkl ruokasoodaa ja 1 rkl vettä. Anna tahnan vaikuttaa likatahran päällä muutama minuutti ja pyyhi pois.
Hei, tiedän vielä paremman siivouskeinon jota olen käyttänyt viimeiset 25v : ei käytä mikroa ollenkaan!
En ymmärrä miksi ihmiset käyttävät mikroja vielä ruuan lämmitykseen, sillä tietoa on pilvin pimein. Voit etsiä mm haulla tutkija Dr Magda Havas. Jos tämän asiantuntijan tiedot tuntuvat foliohattuilulta niin tee yksinkertainen koe: ota kaksi ruukkukukkaa. Kastele toista mikrossa kuumennetulla ja sen jälkeen jäähtyneellä vedellä, ja toista kukkaa normaalilla vedellä. Kumpi voi paremmin kolmen kk jälkeen.
Kommentit
Myös etikkahappo (CH3COOH), ruokasooda (NaCHO3) ja sitruunahappo (C6H8O7) käsittääkseni ovat kemikaaleja.
Kommentit
Hei, tiedän vielä paremman siivouskeinon jota olen käyttänyt viimeiset 25v : ei käytä mikroa ollenkaan!
En ymmärrä miksi ihmiset käyttävät mikroja vielä ruuan lämmitykseen, sillä tietoa on pilvin pimein. Voit etsiä mm haulla tutkija Dr Magda Havas. Jos tämän asiantuntijan tiedot tuntuvat foliohattuilulta niin tee yksinkertainen koe: ota kaksi ruukkukukkaa. Kastele toista mikrossa kuumennetulla ja sen jälkeen jäähtyneellä vedellä, ja toista kukkaa normaalilla vedellä. Kumpi voi paremmin kolmen kk jälkeen.
Myös etikkahappo (CH3COOH), ruokasooda (NaCHO3) ja sitruunahappo (C6H8O7) käsittääkseni ovat kemikaaleja.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous