Ihmiset ja suhteet

Kotiäiti: Opastettu kiertokäynti hullunmyllyssä

Teksti: Anna.fi

KotiäitiTervetuloa meidän kotiimme. Pääsymaksua maksamme sisään uskaltautujille 10 euroa. Aktiviteetteihin on mahdollista osallistua workshopeissamme.

Ohjelmassa on: ”Kahden vaipan yhtäaikainen vaihto”, ”Jämähtäneen kaurapuuron kuuraus lattiasta” ja ”Imetyssimulaatio vessassa käydessä”. Fyysisesti rankempaa aktiviteettia janoaville suosittelemme harjoitusta ”Rimpuilevan tenavan vaatetuskiireessä”.

Olemme huomioineet kierroksellamme myös perheen pienimmät. Lapsiparkissamme pyörii non-stoppina Autot-elokuva ja tasatunnein järjestämme kilpailun, jonka voittaa kauimmin hiljaa pysynyt lapsi. Jos/kun voittajan selvittäminen osoittautuu mahdottomaksi, arvomme palkinnon kaikkien osallistujien kesken.

Heti eteisessä törmäätte kissan pissimiin kenkiin ja vaipparoskikseen, jonka tuoksu on suorastaan sieraimia kutkuttava. Silmien kirvely puolestaan johtuu vessasta leijailevasta, vaihtamattoman kissanhiekan aromista. Oikealla puolellanne näette ja kuulette makuuhuoneen, jossa perheen tuorein tulokas hakee unta huonolla menestyksellä. Aitouden takaamiseksi olemme luopuneet korvatulppien ilmaisjakelusta.

Etuoikealla havaitsemaanne, pesukarhua mustine silmänalusineen etäisesti muistuttavaa hermokimppua kutsumme kotiäidiksi. Häntä kannattaa lähestyä varovasti, suosittelemme ruokintaa erityisesti suklaalla. Hänen toimenkuvaansa kuuluu sinkoilla huoneesta toiseen ympäri vuorokauden vastaten muiden asukkaiden turvallisuudentunteesta ja perustarpeista.

Vastaan pyörivistä karvakasoista ainoastaan kaksi isointa ovat elollisia olentoja, loput ovat yöllisten kissatappeluiden satoa ja pyritään imuroimaan kaksi kertaa viikossa. Kioskista voi ostaa muistoksi karvatuppo-jäljitelmiä.

Ohitettuanne tiskivuoren voitte ilman lisämaksua kokeilla olohuoneen esterataa tai keittiön tahmaisen lattian ylitystä. Vasemmalla puolellanne, ei vaan oikealla puolellanne, korjaan takananne, näette uhmaikäisen ikiliikkujan, joka on juuri kieltäytynyt kovaäänisesti päiväunista. Häntä seuratessanne löydätte huoneen, johon on levitelty miljoona pientä lelua. Jos haluatte tutustua niiden toimintaan, voitte vapaasti pyytää ikiliikkujaa luennoimaan aiheesta. Luka-Suomi-Luka-sanakirjamme on valitettavasti myyty loppuun, mutta infopisteestä voitte pyytää mukaanne tulkin. Luentoon kannattaa varata runsaasti aikaa ja tutustua samalla näytteille asetettuihin legorakennelmiin. Niihin koskeminen on kuitenkin ehdottoman kiellettyä ja myös pikkuautojen luvaton käyttöönotto on rangaistava teko.

Yleisön pyynnöstä olemme alkaneet järjestää myös iltanäytöksiä, jolloin on mahdollista seurata eturivin paikoilta näytelmää ”Loputon nukutusrupeama” (uusinnat joka yö noin klo 3.00). Näytelmän jälkeen ohjelmassa on vielä musiikin ystäville konsertti, joka sisältää epävireiset versiot Päivänsäteestä ja Menninkäisestä sekä Mörrimöykystä. Lopuksi on mahdollista esittää omiakin kappaletoiveita, jos saa suunvuoron.

Suosittu ja harvinainen turistinähtävyytemme, perheen isä, on tavattavissa perjantaisin.
Kierroksen päätteeksi tarjoamme kiireessä keitettyä teetä tai kahvia, mikäli joku on ehtinyt käydä kaupassa. Ovelta voi ottaa lähtiessä mukaansa esitteen, jossa kerrotaan muun muassa perheen historiasta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Tervetuloa uudelleen!

Heli Koppila

X