Näitä salaisuuksia ei kannata kertoa kumppanille
Ihmissuhteet

Näitä salaisuuksia ei kannata kertoa kumppanille

Avoimuus on toimivan parisuhteen perusta, mutta hölmöt möläytykset voivat loukata kumppaniasi. Listasimme asiat, jotka sinun kannattaa pitää omina salaisuuksinasi, jotta rakkaus ja sopu säilyisivät suhteessanne.
Teksti: Janica Brander Kuvat: 123rf

Älä paljasta, jos stalkkaat joskus eksääsi

Moni meistä käy joskus kurkkaamassa eksiensä Facebook-profiilia ja miettii, mitä heille kuuluu nykyään. Viaton vakoilu kannattaa kuitenkin pitää omana tietonaan, sillä kumppanisi voi kuvitella, että haikailet vielä vakavissasi vanhan suhteen perään.

Älä kuitenkaan syyllistä itseäsi liikaa, jos mietit joskus joskus vanhoja romanssejasi ja googletat entisten kumppaneidesi nimiä. Satunnainen stalkkaaminen on normaalia, kunhan et roiku jatkuvasti sosiaalisessa mediassa vahtimassa eksääsi tai tämän uutta kumppania.

Lue myös: Älä jaa seksitarinoita, älä stalkkaa eksääsi – Näin vältät Facebook-mokat eron jälkeen

Älä tilitä entisen suhteesi ongelmia

Avoimuus on paras perusta toimivalle parisuhteelle. Vanhan suhteen kipeimpiä ja intiimeimpiä ongelmia ei kuitenkaan kannata vuodattaa uudelle kumppanille. Voit kertoa hänelle, miksi entinen suhteesi kariutui, mutta älä tee hänestä pariterapeuttia, jolle purat katkeruuttasi ja vanhojen suhteidesi yksityiskohtaisia ongelmia.

Menneisyyden jatkuva vatvominen voi kuormittaa uutta parisuhdetta, eikä suhteeseen kannata hypätä ennen kuin olet sinut erosi kanssa. Jos puhut jatkuvasti vanhan suhteesi ongelmista, uusi kumppanisi voi miettiä, oletko kiinnostunut hänestä muuten kuin pelkkänä keskusteluapuna.

Lue myös: Liian läheinen suhde eksän kanssa – Missä menee raja?

Pidä seksikumppaneidesi määrä omana tietonasi

Entisten seksikumppaneiden määrää ei kannata mainostaa, jos olet harrastanut paljon yhden yön juttuja. Jos sinulla on ollut paljon enemmän seksikumppaneita kuin miehelläsi, hän voi pitää itseään kokemattomana.

Seksikumppaneiden määrä ei kerro mitään seksin laadusta tai siitä, miten tyytyväinen olet seksiin nykyisen kumppanisi kanssa. Kumppanisi voi kuitenkin ladata intiimeihin hetkiin turhia suorituspaineita, jos ajattelee sinun kokeneen mieletöntä seksiä kymmenien muiden miesten kanssa.

Keskustele: Montako seksikumppania teillä on ollut?

Älä hehkuta vanhoja seksikokemuksiasi

Vanhoista seksikokemuksistaan kannattaa olla hiljaa etenkin, jos nykyinen kumppanisi ei ole paras rakastajasi. Mieti, millaisen kolhun oma itsetuntosi saisi, jos hän haikailisi entisen tyttöystävänsä seksitaitojen perään.

Sen sijaan, että hehkuttaisit kumppanillesi upeaa seksiä, jonka olet kokenut jonkun toisen kanssa, keskity teidän seksielämäänne. Opettele kertomaan hänelle, millaisesta koskettelusta pidät. Toiveistaan puhuminen ja hienovarainen opastaminen ovat parempia keinoja saada hyvää seksiä kuin kumppanin vertaaminen muihin.

Keskustele: Voiko nyxälle sanoa, että seksi oli parempaa exän kanssa?

Älä näytä, että hänen kaverinsa ärsyttävät sinua

Vaikka kumppanisi kaverit ja perheenjäsenet olisivat ärsyttäviä, yritä niellä kärkkäät kommenttisi. Sinä et ehkä löydä yhteistä säveltä miehesi läheisten kanssa, mutta he ovat tärkeitä ihmisiä kumppanillesi. Hänen perheenjäsentensä haukkuminen on erityisen loukkaavaa, sillä emme voi valita sukulaisiamme.

Niin kauan, kun miehesi kaverit ja sukulaiset eivät sekaannu elämäänne, pienet ärsyttävyydet kannattaa niellä. Tässäkin asiassa kannattaa miettiä, miltä sinusta tuntuisi, jos kumppanisi haukkuisi sinulle parasta ystävääsi tai vanhempiasi.

Keskustele: Mieheni kaveripiiri ei noteeraa minua

Älä paljasta, jos ihastut hänen kaveriinsa

Pienet ihastukset ovat luonnollisia etenkin pitkissä suhteissa. Saatat huomata tuntevasi vetoa miehesi mukavaa ja hyvännäköistä kaveria kohtaan – etenkin, jos vietätte paljon aikaa kyseisen kaverin kanssa.

Pienestä flirtistä ei kannata tehdä liian suurta draamaa. Suhtaudu siihen arjen piristyksenä, mutta pidä flirttailu kurissa. Älä kerro asiasta kumppanillesi, anna tunteiden laimentua itsekseen ja ota ihastukseesi etäisyyttä. Muuten viattomasta jännitteestä voi kehittyä sotkuinen mustasukkaisuusvyyhti, joka horjuttaa luottamustanne ja kumppanisi itsetuntoa.

Lue myös: Työpaikkaihastus parisuhteen koetinkivenä

Älä valita hänen junnaavasta urastaan

Kumppanin ura- ja palkkakehitys ovat asioita, joihin hän ei voi aina vaikuttaa itse. Harkitse kahdesti ja mielellään kolmesti, ennen kuin alat antaa hänelle uraneuvoja. Paikallaan junnaava työ ja kehno palkka voivat stressata häntä, ja sinun hyväksyntäsi ja rakkautesi ovat hänelle tällöin erityisen tärkeitä voimavaroja.

Jos huomaat harmittelevasi itseksesi kumppanisi kehnoa urakehitystä, mieti, miksi asia häiritsee sinua. Saatat olla tyytymätön omaan uraasi tai pelkäät epävarmaa tulevaisuutta, ja käsittelet asiaa kääntämällä huomiosi muihin.

Lue myös: Pitäisikö sinun vaihtaa työpaikkaa? Nämä 10 merkkiä paljastavat

Älä motkota hänen ärsyttävistä tavoistaan

Meillä kaikilla on hölmöjä kotivaatteita ja pinttyneitä tapoja, jotka voivat olla toisten mielestä typeriä ja outoja. Rumista t-paidoista ja hassuista tavoista ei kuitenkaan kannata nalkuttaa ääneen, jos ne eivät hankaloita arkeamme.

Jos kumppanisi aamurutiinit ovat niin monimutkaisia, että oma töihinlähtösi viivästyy niiden vuoksi, asia kannattaa ottaa puheeksi. Harmittomista pikkutavoista valittaminen tuo arkeen kuitenkin turhaa epäsopua, joka ruokkii suurempia riitoja. Anna siis hänen reikäisten kalsareidensa olla, vaikka vihaisit niitä. Muista, että saatat tehdä voileivän hänen mielestään täysin väärällä tyylillä – hän vain antaa asian olla.

Lue myös: Mikä miehissä ärsyttää?

Lähteet: Madame Noire, Rakkaudeksi, Wall Street Insanity, Women´s Health

X