Ihmiset ja suhteet

Olympialaisten naistähdet

Teksti: Anna.fi

Millaiset neidot ottavat toisistaan mittaa Ateenassa?

Olympialaisten naistähdet

Olympialaisten aattona Ateenan katuja koristi lehtitietojen mukaan isäntämaan Katerina Thanoun kasvot jättimäisissä julisteissa. Thanousta ei enää voi tulla kisojen naistähteä, sillä hän joutui yhdessä Kostas Kenteriksen kanssa jättäytymään pois epäillyn doping-testi pakoilun takia. Thanoun kyseenalaisen julkisuuden lisäksi kukaan muu nainen ei ole vielä noussut selkeästi esille. Kisoissa on kuitenkin monia naisia, joita kannattaa seurata.

Naapurimaan kultatyttö

Ruotsalaisilla on aihetta ylpeyteen ja jännitykseen, kun Caroline Klüft aloittaa kilpaurakkansa yleisurheilussa. 21-vuotiasta vaaleaa ja ulospäinsuuntautunutta skandinaavia seurataan tiiviisti mediassa.

Klüft on ennakkosuosikki seitsenottelussa ja varteenotettava mitaliehdokas pituushypyssä. ”Carro” on suuri tähti Ruotsissa ja olympialaiset ovat hänen tilaisuutensa tehdä läpimurto urheilun mediamaailmaan.

Kisojen kaunottaret

Kisojen ensimmäisen viikon epävirallinen kaunotar on amerikkalainen softball-syöttäjä Jennie Finch. Finch on voittanut kotimaassaan vuoden kuumin naisurheilija -tittelin ulkonäkönsä ja muotitietoisuutensa ansiosta ja tänä vuonna People -lehti valitsi hänet ”50 maailman kauneinta ihmistä” -listalleen.

Toinen kaunotar on Sydneyn olympialaisten uintikuningatar Inge De Bruijn Hollannista. Hänet nähdään Ateenassakin palkintopalleilla, mutta Inge tuskin enää 31-vuotiaana rikkoo maailmanennätyksiä samaan tahtiin kuin Sydneyssä.

Kisoissa on mukana muutamia naistähtiä, jotka esittivät kovia tuloksia jo 80-luvulla. Kohta 38-vuotias Gail Devers, Barcelonan ja Atlantan olympialaisten 100 m:n voittaja on jälleen kultamitalisuosikki, mutta nyt 100 m:n aidoissa.

Hän saattaa yllättää pikamatkassakin, sillä moni USA:n juoksija on kilpailukiellossa, viimeisimpänä Torri Edwards, jonka paikan Devers ottaa 100 metrillä. Mosambikin Maria Mutola oli mukana jo Soulin olympialaisissa 1988 tuolloin 15-vuotiaana ja on taas 800 m:n voittajasuosikki. Ja tenniksen puolella ikivahva 47-vuotias Martina Navratilova pelaa nelinpeliä.

Suomella ei ole kisoissa mitalisuosikkeja, mutta sympaattinen Mikaela Ingberg saattaa aina yllättää keihäänheitossa. Uimari Hanna-Maria Seppälä olisi voinut olla varteenotettava mitalitoivo, mutta hän kärsi heinäkuussa sairastelusta eikä sen tähden pystynyt kunnolla harjoittelemaan. Purjehduksessa Sari Multala on esittänyt hyviä otteita ja herättelee toivoa mitalisijasta.

Tenniksen supertähdet

Tenniksen parhaimmat ottelut käydään muualla kuin olympialaisissa, mutta tälläkin kertaa joukko supertähtiä tavoittelee kultamitalia. Serena Williams joutui jäämään polvivamman takia pois, mutta sisko Venus on paikalla. Kärkinimistä Belgian Justine Henin-Hardenne, Ranskan Amelie Mauresmo ja Venäjän Anastasia Myskina taistelevat kentällä. Wimbledonin voittaja Maria Sharapova, josta on povattu lajille yhtä näkyvää hahmoa kuin Anna Kournikovasta, ei mahtunut Venäjän kovaan joukkueeseen.

Yksi korkeushypyn voittajasuosikeista on Etelä-Afrikan Hestrie Cloete. Cloetella on muista poikkeava ja toisia ärsyttävä hyppytyyli. Venäjän Tatyana Lebedevalla ei ole kolmiloikassa varteenotettavia kilpasisaria ja sen tähden hän hyppää myös pituushyppyä. Siellä hän kohtaa Sydneyn olympialaisten supertähden Marion Jonesin, jonka suosiota doping-epäilyt ovat ikävästi nakertaneet.

Ja jos ei koskaan ole nähnyt Mia Hammin pelaavan, nyt on viimeinen mahdollisuus. Jalkapallon supertähti Mia Hamm pelaa USA:n joukkueessa ja lopettaa uransa kisojen jälkeen. Hamm on kaikkien aikojen arvostetuin naisjalkapalloilija ja iso tähti USAssa. Myös hänet People -lehti valitsi ”50 maailman kauneinta ihmistä” –listalleen vuonna 1997.

Lähteitä:
Ateenan olympialaisten virallinen saitti

BBC Sports

Sports Illustrated web-saitti

NBC:n olypiasaitti

Ylen olympiasaitti

Linkkejä:
Ingedebruijn.com
Jenniefinch.net
Miafoundation.org
Gaildevers.com

Teksti: Marjaana Laakkonen / A4 Media Oy (24.8.2004)

X