Ihmissuhteet

Onko elämässäsi tosielämän Ansa Kynttilä? Näistä merkeistä tunnistat passiivis-aggressiivisen ihmisen

Putouksen sketsihahmo Ansa Kynttilä on oiva esimerkki passiivis-aggressiivisesta ihmisestä. Listasimme 4 passiivis-aggressiiviselle ihmiselle ominaista toimintatapaa.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Mtv

Ernest Lawsonin sketsihahmon Ansa Kynttilän käytöksessä on merkkejä passiivis-aggressiivisuudesta.

Putouksen sketsihahmo Ansa Kynttilä on oiva esimerkki passiivis-aggressiivisesta ihmisestä. Listasimme 4 passiivis-aggressiiviselle ihmiselle ominaista toimintatapaa.

Klassinen passiivis-aggressiivisuuden muoto on mykkäkoulun pitäminen. Se ei kuitenkaan ole passiivis-aggressiivisuuden ainoa muoto.

Myös nämä ovat merkkejä passiivis-aggressiivisuudesta:

Muiden sivuuttaminen

Passiivis-aggressiivinen ihminen saattaa esittää, ettei kuule tai ymmärrä, mitä hänelle yritetään sanoa. Se voi olla todella turhauttavaa.

Itsepäisyys

Opettaja on aina oikeassa – tai ainakin Putous-ohjelman Ernest Lawsonin sketsihahmo Ansa Kynttilä tuntuu ajattelevan näin. Passiivis-aggressiivinen ihminen saattaa väittää jatkuvasti vastaan ja puolustaa omia mielipiteitään hinnalla millä hyvänsä. Omien mielipiteiden puolustaminen saattaa todellisuudessa olla passiivis-aggressiiviselle ihmiselle vain tapa ärsyttää muita.

Tympeys ja kriittisyys

Passiivis-aggressiiviset ihmiset saattavat yrittää häivyttää omaa epävarmuuttaan ja puutteitaan olemalla pessimistisiä, tympeitä ja kriittisiä muita ja koko maailmaa kohtaan. Passiivis-aggressiivinen ihminen sortuu usein myös valittamaan ja hautomaan kostoa.

Piilotetut loukkaukset

”Puheesi oli todella hyvä. Melkein yhtä hyvä kuin siskosi.” Etkö ole varma, sanoiko ihminen sinulle kohteliaisuuden vai loukkauksen? Passiivis-aggressiiviset ihmiset verhoavat usein loukkauksensa kohteliaisuuksiin tai huumoriin. Sarkasmi on heistä huumorin lajeista ehdottomasti paras.

Lähteet: Power of Positivity, Psychology Today

X