- Haluan tehdä kaiken isosti. Tämä on syy myös aamuohjelman tekemiseen. Jos haluaa juontaa Suomen kuunnelluinta radio-ohjelmaa, työaika on aamuisin, sanoo Jaajo Linnonmaa.
Julkkikset

Jaajo vaimostaan: ”Maija on aina rohkaissut ja tukenut minua unelmieni toteuttamisessa”

"Vaikka arki on välillä rankkaa, kotoa saan eniten voimaa ja energiaa", sanoo maan suosituin radiojuontaja Jaajo Linnonmaa.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Heli Hirvelä/Otavamedia

Viisi vuotta sitten Suomen suosituin radiojuontaja Jaajo Linnonmaa saattoi mennä töihin suoraan ryyppyreissulta. Nyt hänen yönsä kuluvat kuten viime yönä: Jaajo on nukahtanut yhdeksän aikaan tyttöjensä huoneeseen nukuttaessaan heitä. Yön aikana hän on havahtunut hereille miltei puolen tunnin välein. Lähes kaksivuotiaat tyttäret ovat nukkuneet katkonaisesti, ja välillä isä on vaihtanut sänkyä ja huonetta. Puhelimen pitäisi herättää kello 5.30, mutta kaksostytöt ovat päättäneet aikaistaa ylösnousun viideksi.

Viideltä Jaajon ei enää kannata palata pehkuihin, sillä työpäivä Radio Suomipopin Aamulypsyssä alkaa kello kuusi.

Äidin neuvo: älä tuhlaa aikaasi peräreikiin

”Olisin voinut opiskella nuorena enemmänkin, mutta onneksi valmistuin vaimoni lievän painostuksen ansiosta yo-merkonomiksi. Eniten olen oppinut tekemällä ja kyselemällä. Kun saan idean, lähestyn rohkeasti jotain alan osaajaa, tuntemattomiakin. Yritän aina löytää yhtiökumppanikseni itseäni fiksumman ja alaa paremmin tuntevan.

Ehkä eniten minua on auttanut äitini viisas neuvo: älä tuhlaa aikaasi peräreikiin. Minulle onkin kehittynyt tosi hyvä suodatin ikävien ihmisten suhteen, mutta autan mielelläni ihmisiä, jotka tunnistan hyviksi. Minulla on paljon lapsuudenaikaisia ystäviä, ja olen uskollinen ystävilleni.

Haluan tehdä kaiken isosti. Tämä on syy myös aamuohjelman tekemiseen. Jos haluaa juontaa Suomen kuunnelluinta radio-ohjelmaa, työaika on aamuisin.”

Jaajo Linnonmaan syliin voi aina tulla

”Onnellisin olen silti perheestäni. Olen ollut Maijan kanssa yhdessä 16 vuotta, ja hän on aina rohkaissut ja tukenut minua unelmieni toteuttamisessa. Meille syntyy lähitulevaisuudessa kolmas lapsi, ja vaikka arki on välillä rankkaa, kotoa saan eniten voimaa ja energiaa. Työnjako toimii, sillä radiotyöni loppuvat kymmeneltä, ja olemme sopineet vaimoni kanssa, että sen jälkeen minulla on tehokasta työaikaa 15.30 saakka. Siitä eteenpäin olen kotona lasten kanssa – ellei satu olemaan iltahommia. Ja joitain töitä voin tehdä kotonakin, sillä kaksoset leikkivät jo hetkittäin keskenäänkin.

Olen toivottavasti lapsilleni rakastava isä, jonka syliin voi aina tulla. Voi kuulostaa hassulta, mutta minusta on viihdyttävää käydä lasten kanssa kaupassa. Meillä voi hurahtaa parikin tuntia, kun kokeilemme hassuja hattuja ja aurinkolaseja marketissa, tutkimme leluhyllyjä ja maistelemme ruokia.

Marketista löydän myös hyviä puheenaiheita radioon. Oletteko esimerkiksi koskaan katsoneet, mikä varoitus papupurkin kyljessä on?”

Jaajo Linnonmaan haastattelu on kokonaisuudessaan Annan numerossa 43/2016. Ilmestymispäivä 27.10.

Lue lisää:

Aamylypsyn Anni Hautala: ”Pidimme Jaajo Linnonmaan kanssa aluksi mykkäkoulua”

Muistatko vielä nämä Jaajo Linnonmaan kohutempaukset?

Luokkakokous-elokuvasta tuttu stand up -koomikko Sami Hedberg ja vaimo Ilona: ”Meillä ei olla mustasukkaisia”

Aamulypsyn Anni Hautala: ”Uskoin, etten koskaan eroaisi”

X