Ina Mikkola
Ina Mikkolan vanhemmat erosivat lopullisesti, kun Ina oli 14-vuotias.
Julkkikset

Kotiliesi: Vanhempien ero vaikutti Ina Mikkolaan monella tapaa: ”Minusta tuli toimittaja osittain sen takia, että en viihtynyt kotona”

Toimittaja Ina Mikkola ja hänen äitinsä, ammattikorkeakoulun lehtori ja opinto-ohjaaja Marjo Pääskyvuori puhuvat uusimmassa Kotiliedessä suhteestaan. Kaksikolla ei ole ollut suuria konflikteja, vaikka vanhempien ero oli Inalle vaikeaa aikaa.
Teksti: Anna.fi Kuvat: OM-arkisto ja Niclas Mäkelä

Toimittaja Ina Mikkola, 30, ja hänen äitinsä Marjo Pääskyvuori, 57, puhuvat uusimmassa Kotiliesi-lehdessä Marjon ja Inan isän erosta, joka vaikutti Inaan vahvasti.

Marjo erosi Inan isästä kolme kertaa. Ensimmäisen kerran Inan ollessa kymmenen, lopullisesti Inan ollessa 14-vuotias.

– Palasimme yhteen ja vatkasimme edestakaisin, Marjo-äiti kuvailee tilannetta Kotiliesi-lehdessä.

– Vanhempien ero vaikutti minuun monella tapaa. Koin esimerkiksi, että minun pitää pärjätä itsekseni, kun heillä on omat ongelmansa. Tajusin, että jos haluaa olla itsenäinen eikä riippuvainen kenestäkään, täytyy osata hoitaa omat asiansa, kuten esimerkiksi raha-asiat, Ina kertoo lehdessä.

Ina Mikkola ja Marjo Pääskyvuori

Nyt Ina Mikkolan ja hänen äitinsä Marjo Pääskyvuoren suhde kukoistaa.

Äiti ja tytär ovat käsitelleet eroa Inan aikuistumisen jälkeen

Ina kertoo haastattelussa, että erolla oli vaikutusta jopa hänen ammatinvalintaansa.

– Minusta tuli toimittaja osittain sen takia, että en viihtynyt kotona. Vietin kaiken vapaa-aikani Helsingin Nuorisoasiainkeskuksen Nuorten Ääni -toimituksessa tekemässä juttuja lehtiin ja televisioon. Se oli vakava harrastus ja nautin siitä, mutta samaan aikaan kotona oli vaikeaa.

Inan aikuistumisen jälkeen äiti ja tytär ovat käsitelleet eroa, ja heidän suhteensa voi nyt paremmin kuin koskaan. Ina osaa nykyään nähdä eron positiivisetkin vaikutukset.

– Vanhempien ero vaikutti siihen, että tiedän, mitä haluan suhteelta. Minulla ei ole kokemusta monesta suhteesta, koska olen ollut kumppanini kanssa 17-vuotiaasta lähtien. Olemme oppineet riitelemään rakentavasti, ja tiedän, että olen loppuelämäni hänen kanssaan.

Lue koko juttu Kotiliedestä!

Artikkelia muokattu 3.12.2020 kello 21.07: Ammatinvalintaa käsittelevää lainausta korjattu.

X