Julkkikset

Näyttelijä Elena Leeven kanssa nuoresta asti seurustellut Jussi Nikkilä: ”Olen saanut nähdä ja kokea rakkauden”

Jussi Nikkilä on seurustellut alle kaksikymppisestä Elena Leeven kanssa. – On selvää, että rakkaus muuttaa ajan kuluessa muotoaan, mutta voi olla aika hämmentävää huomata se omalla kohdallaan, kun kulttuuri ympärillä palvoo rakastumisen alkua ja sen huumaa.
19.9.2019 Teksti: Annan toimitus Kuvat: Mirva Kakko

Näyttelijä-ohjaaja Jussi Nikkilä tutustui vaimoonsa, näyttelijä Elena Leeveen jo nuorena.

Jussi ja Elena tapasivat toisensa ensimmäisen kerran jo 12-vuotiaina perheystävien kautta. Nyt pariskunnalla on kaksi lasta.

– Aloimme seurustella 16–17-vuotiaina. Jossain vaiheessa me erosimme mutta palasimme yhteen. Perheen me perustimme kolmikymppisinä.

Jussi ei ole arkaillut ottaa pitkän parisuhteen kipukohtia mukaan Näyttelijä-romaaniinsa, joka ilmestyy ensi viikolla. Kun kirjan päähenkilöiden Vikin ja Iisan suhde kriisiytyy, Viki haikailee suhteen alkuaikojen ja elämää suurempien tunteiden perään.

– On selvää, että rakkaus muuttaa ajan kuluessa muotoaan, mutta voi olla aika hämmentävää huomata se omalla kohdallaan, kun kulttuuri ympärillä palvoo rakastumisen alkua ja sen huumaa. Rakkauden mielikuva-arsenaali on hyvin kapea eikä kukaan oikeasti tunnu uskovan tarinoita, joissa ihmiset ovat onnellisia vielä 50 vuoden yhdessäolon jälkeenkin.

Mutta ihmiset ovat sitä silti, ainakin 20 vuoden jälkeen.

– Minulle rakkaus on tällä hetkellä tosi välittävää ja turvallista. Parhaimmillaan sellaista, että jos kuolisin nyt, se olisi ihan okei. Olen saanut nähdä ja kokea rakkauden.

Näyttelijä-romaanin kirjoittanut Jussi Nikkilä: Olen turhan usein vereslihalla

Jussi ihailee ihmisiä, jotka vaan menevät, tekevät ja ovat, osaavat ottaa elämästä lujan otteen.

– Itse olen sillä tavalla turhan usein vereslihalla, tai ehkä vaan aika väsynyt, että näkemäni vaikuttaa minuun joskus vähän liikaa. Jään pakonomaisesti miettimään ihmisiä, asioita ja merkityksiä ja sitä, miksi joidenkin elämä kulkee jotenkuten ja toisille käy huonommin.

Jos maailma noin ylipäätään on ottanut takapakkia, yksi asia on Jussin mielestä muuttunut: miehet ovat nyt iloisempia kuin ennen.

– Kun tasa-arvo on mennyt eteenpäin, joku häkki on alkanut avautua myös miesten ympäriltä. He halailevat ja läpsivät olalle, ovat vapautuneita ja iloisia. Ehkä pelkoa on nykyään vähemmän. Pelkoa siitä, kuka on.

Jussi Nikkilä, 37

Työ: Näyttelijä, ohjaaja, esikoiskirjailija.

Perhe: Näyttelijävaimo Elena Leeve ja kaksi lasta.

Koti: Helsingin Töölössä.

Ajankohtaista: Esikoisteos Näyttelijä ilmestyy 24.9.

Maailman ympäri 80 päivässä -esityksen ensi-ilta on Musiikkiteatteri Kapsäkissä 2.10.

Luit tiivistelmän Annan jutusta, jossa näyttelijä-ohjaaja Jussi Nikkilä kertoo muun muassa siitä, miten vanhemmuus on häntä muuttanut ja minkälaisia puolia se saa hänestä esiin. Alkuperäisen jutun on kirjoittanut Iina Alanko. Lue juttu Annasta 38/2019 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Juttua muokattu 19.9.2019 klo 10:44. Lisätty ensimmäiseen kappaleeseen tarkennus Näyttelijä-romaanin ilmestymisajasta sekä tarkennus siitä, että Viki ja Iisa ovat kirjan päähenkilöitä.

Lue myös

Suosittelemme