Petteri Pennilä | Kuva: Studio Kari Likonen
Petteri Pennilä on 56-vuotias freelancer-näyttelijä.
Julkkikset

Petteri Pennilä nousi suosikiksi M/S Romantic -sarjasta, mutta kuka hän on? Petteri kertoo 4 faktaa itsestään

Rooli huippusuosion saavuttaneessa M/S Romantic -sarjassa toi pitkän linjan freelancer-näyttelijä Petteri Pennilän nimen suomalaisten huulille. Mutta kuka Petteri Pennilä on? Kysyimme asiaa häneltä itseltään.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Studio Kari Likonen, Yle Kuvapalvelu

Petteri Pennilä näyttelee huippusuosion saavuttaneessa M/S Romantic -sarjassa Matiasta, pälkäneläistä yksityisyrittäjää.

Hyväsydäminen ja vilpitön mutta auttamattoman sinisilmäinen ja naisten kanssa kokematon Matias on laivalla konferenssimatkalla, kun hän tapaa vapaalle vaihdettuaan speed datingissa naapuripitäjästä kotoisin olevan Eevan. Eevaa sarjassa esittää Elena Leeve. Kaikki ei kuitenkaan suju niin kuin Matias toivoo, ja lopulta hän toikkaroi laivalla yksin tolkuttomassa humalassa.

Petterin mukaan hän itse ei ole yhtä sinisilmäinen kuin Matias, mutta hyväsydämisyys ja vilpittömyys yhdistävät sekä häntä ja Matiasta.

– Olen hyvä tyyppi, Petteri toteaa nauraen.

Yle Kuvapalvelu

Ystävykset Eeva (Elena Leeve, kesk.) ja Teija (Pirjo Lonka) eivät innostu Matiaksen (Petteri Pennilä) seurasta M/S Romantic -sarjassa.

Hyvän tyypin lisäksi Petteri Pennilä on kaikkea tätä:

1. Itseoppinut freelancer-näyttelijä

Petterin näyttelijänura on lähtenyt käyntiin 80- ja 90-luvun taitteessa Ilves-teatterista, Helsingin Käpylässä toimivasta harrastajateatterista.

– Ensimmäinen ammattiteatteriroolini oli Q-teatterin Kalevalassa vuonna 1997. Näytelmän ohjasi Atro Kahiluoto. Kyseessä oli aika sovitettu versio, mukana oli runonlaulua ja muuta. Roolini oli muun muassa K.A. Gottlund, Elias Lönnrotin aikalainen ja vihamies. Lönnrotia näytteli Taisto Reimaluoto, Petteri muistelee.

Sittemmin Petteri on nähty muun muassa monissa Valtimonteatterin rooleissa. Kohta Petteri nousee taas Valtimonteatterin lavalle, kun Kari Hotakaisen Kantaja-kirjasta nähdään näyttämöversio ensimmäistä kertaa.

2. Monesta sarjasta ja elokuvasta tuttu kasvo

Vaikka nimenä Petteri Pennilä ei kenties vielä ennen M/S Romanticia soittanut kelloja, olet silti luultavasti nähnyt hänet televisiossa tai valkokankaalla.

– Olen ollut mainoksissa, tv-sarjoissa sekä lyhyissä ja pitkissä elokuvissa, Petteri sanoo.

Petterin onkin voinut bongata muun muassa seuraavista ohjelmista ja elokuvista: Karppi, Mustat lesket, Korso, Roba, Puhdistus, Alamaailma, Salatut Elämät ja Firma. Parhaillaan Petterin voi nähdä M/S Romanticin lisäksi esimerkiksi Konttori-sarjan 3. tuotantokauden ensimmäisissä jaksoissa.

3. Kannelmäkeläinen sinkkumies ja aikuisen tyttären isä

Petteri Pennilä on kotoisin Helsingistä. Hän muutti vastikään kaupungin sisällä Roihuvuoresta Kannelmäkeen. Kannelmäessä Petteriä ovat ilahduttaneet erityisesti hyvät ulkoilumahdollisuudet.

– Tykkään kaupunkiluonnossa kulkemisesta. Vaikka ensisilmäyksellä Kannelmäki vaikuttaa kivikylältä, puistoja löytyy ja ulkoilureittejä on kilometrikaupalla, Petteri kiittelee.

Petteri on tällä hetkellä sinkkumies ja asuu itsekseen. Hänellä on kuitenkin tytär aiemmasta liitostaan.

– Hän on 26-vuotias ja asuu omillaan, Petteri sanoo.

4. Vesijumppaaja

Vapaa-aikanaan Petteriin saattaa törmätä luonnon helman lisäksi myös uimahallissa. Vesijumppa ja vanha kiinalainen liikuntamuoto taiji ovat Petterille tuttuja harrastuksia.

– Vesijumppa on erinomainen harrastus. Jossain vaiheessa harrastin taijia, mutta se on nyt vähän jäänyt. Vesijumpan ja taijin liikkeissä on hieman jotain samaa. Vesijumpassa liikkeet tehdään todellisen vastuksen eli veden ja taijissa kuvitellun vastuksen kanssa. Kummassakin on hieman hidastettua meininkiä, Petteri kuvailee.

Yle Kuvapalvelu

M/S Romantic -sarjan näyttelijäkaartiin kuuluu sekä kaikkien suomalaisten tuntemia näyttelijöitä että tuoreita kasvoja.

Lue myös: Listasimme M/S Romantic -sarjasta tutun Kaiden parhaat vinkit ruotsinlaivalle: ”Harva tajuu”

M/S Romantic Yle Areenassa.

X