Kuninkaalliset

Prinssi Daniel herkistyi kyyneliin: ”Victorian pitäisi olla kiltimpi itseään kohtaan”

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat olleet yhdessä jo yli 16 vuotta, mutta näyttävät edelleen vastarakastuneilta ja puhuvat aina kauniisti toisistaan. Daniel on tunnettu siitä, ettei hän pelkää ilmaista tunteitaan vaimoaan kohtaan.
Teksti: Anniina Nirhamo Kuvat: Kungahuset

Ruotsin prinssi Daniel on tunnettu siitä, miten kauniisti hän puhuu julkisuudessa vaimostaan kruununprinsessa Victoriasta.

Tuoreessa SVT:n haastattelussa Daniel suorastaan herkistyy kyyneliin kuvaillessaan Victoriaa. Hän sanoo toivovansa, että Victoria olisi kiltimpi itseään kohtaan eikä asettaisi itselleen niin korkeita vaatimuksia.

– Hän on aivan ainutlaatuinen tavatessaan ihmisiä. Hän saa todella ihmiset tuntemaan itsensä erityisiksi ja luo uskomattoman tunnelman ympärilleen. Se ei ole mitään roolia, se on hänen luonteensa. Hänessä on uskomatonta lämpöä, Daniel sanoo vaimostaan.

Daniel kertoo haastattelussa, kuinka Victoria oli tavannut HIV:tä ja AIDS:ia sairastaneita lapsia vieraillessaan Afrikassa. Victoria tapasi erään lapsen, joka oli neljävuotias mutta näytti sairautensa takia kaksivuotiaalta. Välittämättä lapsen sairaudesta ja ihottumasta Victoria oli kantanut pienokaista sylissään ja antanut tälle oman paitansa.

– Tällaiset voimakkaat kokemukset tekevät ihmisestä aivan erityisen, Daniel sanoo haastattelussa liikuttuneena.

Unohtumaton hääpuhe

Daniel on aiemminkin puhunut Victoriasta hyvin kauniisti. Victorian vanhemmat, kuningatar Silvia ja kuningas Kaarle Kustaa eivät olleet aluksi mielissään vävyehdokkaasta, vaan olisivat toivoneet Victorialle aatelista puolisoa. Viimeistään parin häissä kesäkuussa 2010 Daniel voitti kaikki puolelleen liikuttavalla puheellaan.

– Rakastan sinua, Victoria. Olen niin ylpeä siitä, että olemme yhdessä. Olen niin onnekas, että saan olla miehesi. Aion tehdä kaikkeni, että olisit aina yhtä onnellinen kuin tänään, Daniel lausui.

Hääpuheessaan Daniel myös kehui Victoriaa muun muassa huumorintajuiseksi, hyvin viisaaksi ja rakastavaksi ihmiseksi. Hän myös vertasi itseään sammakkoon, josta ensi suudelma ei tehnyt vielä prinssiä, ja kiitti kuningasparia heidän tuestaan.

Rinnalla seisova aviomies

Liityttyään virallisesti kuningasperheen jäseneksi Daniel on seissyt Victorian rinnalla, tukenut häntä ja hoitanut aktiivisesti edustustehtäviään. Siinä missä Victoria on erityisen kiinnostunut ympäristöstä, avustustyöstä ja kansainvälisestä rauhantyöstä, Danielin intohimoja ovat terveys ja liikunta.

– Tärkein tehtäväni on olla Victorian tukena, erityisesti hänen tulevassa tehtävässään valtionpäämiehenä. Mutta hän on iloinen, että myös minä olen löytänyt oman alueeni, Daniel sanoi vuonna 2015.

– Meillä on kaikki hyvin. Olen kiitollinen parisuhteestamme, totesi Daniel Aftonbladetin haastattelussa viime vuonna.

Tukholman terrori-iskun aikaan Daniel ylisti vaimoaan tämän kyvyistä toimia järkyttävässä tilanteessa.

– Hän on niin taitava ja vahva. Hänellä on kyky tuntea ja nähdä, milloin tarvitaan rohkaisevia sanoja ja taputusta olkapäälle, sanoi Daniel.

Tunteellinen ja läsnäoleva isä

– Olen iloinen, että olen naimisissa niin lämpimän, viisaan ja hienon ihmisen kanssa, joka on lisäksi fantastinen äiti. Hän tarjoaa lapsillemme turvallisen ja upean kasvuympäristön. On hienoa, että molemmat vanhemmat haluavat antaa lapsilleen paljon aikaa ja rakkautta, Daniel on kertonut parin perhe-elämästä.

Victoria ei ole ainoa, kenen suhteen Daniel on herkistellyt. Hän on myös osoittautunut omistautuvaksi ja tunteelliseksi isäksi.

– Min känslor är lite all over the place, kuului hänen ikimuistoinen kommenttinsa lehdistötilaisuudessa heti hänen esikoisensa, prinsessa Estellen syntymän jälkeen vuonna 2012.

– Kun kuulee tyttärensä nauravan, muistaa, mistä elämässä on kyse. Haluan olla läsnä ja nähdä hänen kasvavan, Daniel on sanonut Estellestä.

Lähteet: SVT, Expressen, Svensk Dam, Stoppa Pressarna, Damernas värld, Aftonbladet

Lue myös:

9 liikuttavaa syytä, miksi prinssi Daniel on niin mahtava isä

Ruotsin prinssi Daniel aloittaa uuden työn – Hyödyntää luontaista lahjakkuuttaan

Onko Victoria raskaana? Ruotsalaiset odottavat vauvauutista

Miksi prinsessa Victoria on Ruotsin suosituin äiti? Nämä kolme syytä yllättävät

X