Janina Fry

Ajatuksia yrittäjyydestä vol. 3

Teksti:
Janina Fry

Kaupallinen yhteistyö Yrityslaskenta Oy 

Korona opettaa arvostamaan perusasioita – ja hyviä kumppaneita

Vihdoin olemme siis asettuneet uuteen taloon. Mutkia tuli kuitenkin matkaan koska sain valitettavasti koronatartunnan maaliskuun lopussa pari viikkoa ennen suunniteltua muuttoa ja olin eristyksessä 12 päivää. Muutto siirtyi lopulta onneksi vain reilulla viikolla suunnitellusta ajasta eteenpäin. Tämän lisäksi yritykselläni oli myös tilipäätöksen deadline ja tuntui hetkellisesti siltä että kaikki kaatuu päälle.

Pelottava korona

Tauti oli viheliäs koska alkuun vaikutti siltä, että selviän siitä suhteellisen lievin oirein. Neljäntenä päivänä kuume nousi ja siihen päälle järjetön päänsärky höystettynä pahoinvoinnilla ja kovalla yskällä. En kyennyt tekemään mitään. En edes katsomaan elokuvia saatikka että olisin pystynyt tekemään töitä tai edes pakata muuttoa varten. Särkylääkkeet laskivat kuumeen mutta eivät vieneet päänsärkyä. Pahoinvoinnin takia ainoa mitä kykenin suuhuni laittaa oli keitetty vesi. Tätä jatkui muutaman päivän. Kävin mittaamassa happisaturaation joka onneksi ei laskenut kriittisesti vaan pystyin sairastamaan taudin kotona ilman lisähappea. Vaikka tauti oli kova ja pelottava ajattelin kaikkia niitä jotka ovat joutuneet sairaalahoitoon ja miten hirveän pelottavaa se on kun ei tiedä mihin päin vointi lähtee kääntymään. Kukaan meistä ei voi tietää miten se sairaus käyttäytyy kenelläkin.

Samaan aikaan yrityksen tilinpäätös. Onneksi minulla on maailman ihanin tilitoimisto jonka henkilökunta on ohjannut minua pitkin vuotta niin, että yrityksen asiat olivat mahdollisimman pitkälle kunnossa enkä joutunut viime hetken kuittikaaokseen tilinpäätöksen tiimoilta.

Minun on myönnettävä että olen näissä asioissa yleensä viime tipassa pienessä paniikissa liikenteessä.

Pitkän yhteistyön merkitys

Pitkän yhteistyön merkitys on korostunut entisestään viimeisten vuosien aikana kun elämä on heitellyt monta kierrepalloa. Olen luonteeltani kaikki tai ei mitään -tyyppi ja minulle sanoi tunnettu astrologi  metaforisesti jo viisitoista vuotta sitten, että businekseni on kuin upea toimisto pilvenpiirtäjässä San Franciscossa. Mahtava meininki suuremman osan ajasta mutta ”maanjäristys” voi horjauttaa kaiken.

Haluaisitko sinäkin saada ilmaisen konsultaation taloushallinnon asiantuntijan kanssa?

Omalla tilitoimistollani on juuri nyt loistava toukokuun tarjous. Jos sinulla on yritys, voit saada ilmaisen konsultaatiotunnin kokeneen talousasiantuntijan, KTM Timo Viinikaisen kanssa. Timo on Yrityslaskenta Oy:n toimitusjohtaja, monien yrittäjien luottokumppani ja arvostettu taloushallinnon luennoitsija. Aikoja on rajoitetusti, joten kannattaa olla nopea. Pääset varaamaan ajan Timon tapaamiseen tästä.

 

Yrityslaskenta Oy sijaitsee vanhassa kotikaupungissani Porvoossa ja se on ihana  syy saada käydä siellä ja samassa yhteydessä nauttia Porvoon pittoreskista tunnelmasta. Sovin tapaamiset siellä aamuun ja käyn sen jälkeen lounaalla vanhassa kaupungissa joko itsekseni tai tätini kanssa. Kierretään pienet liikkeet  ja sen jälkeen käyn vielä äitini haudalla.

Nyt kun viimeksi kävin siellä olin niin onnellinen että taas saan liikkua ja mennä ja voimatkin ovat pikkuhiljaa palautuneet että otin paljon kuvia auringossa kylpevästä Porvoosta. Väsymys oli vielä pari viikkoa aika kova koronan jälkeen mutta onneksi sekin on alkanut helpottamaan. Vielä en ole uskaltautunut hikiliikuntaan tai kylmävesiuintiin jälkitautien pelossa. Pikkuhiljaa pitkiä kävelyjä tehden onnellinen siitä etten enää hengästy pienessä ylämäessä.

Rakkautta,

Janina

X