Janina Fry

Kaamoksen karkoitus

Teksti:
Janina Fry

Kaamoksen karkoitus

Lokakuu vie meidät syvemmälle syksyyn ja luonnon värit viettelevät väriloistollaan, mutta kohta värispektaakkeli muuttuu tasaisen harmaan pimeäksi. Iloiset värikkäät lehdet tippuvat maahan epämääräiseksi liukkaaksi massaksi, päivät lyhenevät ja valoa ei ole jäljellä nimeksikään.. Millä keinoilla minä kahlaan syyspimeyden läpi? Miten karkoitan kaamoksen? No, vastaus on hyvin yksinkertainen: pysyn liikkeellä.

Tämä syksy poikkeaa kahdesta edellisestä siten että edessä ei ole massiivista leikkausta. Tuntuu niin hyvältä ja minulla on kutkuttava tunne siitä että olen vapaa tekemään mitä vaan. Olen jo elokuussa päättänyt, että teen kesällä energisenä hyväksi havaittuja rutiineja mahdollisimman pitkään.   Tähän kuuluu päivittäiset kävelyt tai lenkit ja uimahetki meressä.

Vaikka aamulla väsyttäisi kuinka, eikä millään huvittaisi lähteä niin kengät jalkaan ja menoksi. Kiitän itseäni joka päivä hyvistä valinnoista.  Olen myös kiitollinen terveydestäni ja onnellinen siitä, että kehoni liikkuu ja toimii. Isojen leikkauksien jälkeen, kun on joutunut odottamaan että haavat parantuvat, olen vannonut että kun tästä nousen, pidän itsestäni huolta ja nautin kehoni liikuttamisesta kaikin tavoin. Päivät, joina en ole saanut liikkua ovat tuntuneet jopa pelottavilta, joten kun saan liikkua nautin todella kehoni rasittamisesta -hyvällä tavalla.

Jotta me vaeltava sielut eli ihmiset voimme elää ja kommunikoida tällä planeetalla, me tarvitsemme kehomme, tämän ruumiillisen olomuotomme. Siitä huolehtiminen ei ole turhamaisuutta. Päinvastoin on suorastaan velvollisuutemme priorisoida oman kehonsa tarpeita, koska jos kehomme ei voi hyvin, me emme voi hyvin. Ei myöskään pidä ajatella, että ainoa syy liikkua on halu muokata kehoamme vaan se että kehossamme olisi mahdollisimman hyvä olla.

Kesällä liikkuminen on helpompaa, se on fakta. Mutta liikkumisen ilo on meidän kaikkien saavutettavissa vuoden ympäri. Ja koska emme elä Kalifornian auringon alla, voimme ottaa kaikenlaisista keleistä fiiliksiä irti. Vesisade ja viimakaan ei haittaa kun vaan pukeutuu oikein. Kuinka ihanalta tuntuukaan vesisade kasvoilla, eikö?

Jos vaikka kävelet reippaasti 30 min päivässä saat jo 3 ½ tuntia liikuntaa viikossa. Siinä on jo puoli tuntia liikuntaa yli viikottaisen suosituksen.

Ajanpuutekaan ei oikeasti ole syy jättää liikkumatta… jo puoli tuntia  päivässä on merkittävästi enemmän kuin ei mitään.

Liikkukaamme hyvät ihmiset. Kun veri lähtee kiertämään ja aivot saa happea -kaikki maailman ongelmat tuntuu piirun verran pienemmiltä.

X