Janina Fry

Kun luonto osoittaa meille paikkamme

Teksti:
Janina Fry

Kuvasin eilen aamulla paljon kun kävin juoksulenkillä. Tein samalla askelkyykkyjä väliin jotta syke pysyy samalla tasolla kun lenkkeillessä. Luonnon herääminen keväällä on yksi kauneimpia asioita mitä tiedän. Silmut puissa, kevään ensimmäiset kukkaset, kuten leskenlehdet, scillat ja valkovuokot. Varsinkin tänä keväänä olen iloinnut paljon, ehkä jopa vielä enemmän tästä luonnon kauneudesta. Mieli lepää ja ajatukset hiljenee. Tunnen vaan voimakasta yhteyttä tähän kaikkeen.

Me olemme syntyneet samoista ”rakennusaineista” ja tämä poikkeuksellinen aika jota elämme covid-19 takia on osoittanut meille sen, että luonto osoittaa meille paikkamme halusimme tai emme. Samalla meillä on yhteinen ilon ja voimanlähde luonnossa. Me pärjäämme paljon vähemmällä kuin luulemme ja uskon, että paluuta entiseen kiihtyvän kuluttamisen aikaan ei ole. Ei lennetä tunnin palaverin takia vaan punnitsemme tarkemmin mikä matkustaminen on välttämätöntä ja mikä ei. Se päivä kun jälleen saamme matkustaa vapaasti osaamme varmasti arvostaa sitä enemmän kuin koskaan. Me olemme fiksuja ja tulemme keksimään kestävämpiä keinoja toteuttamaan itseämme. Me tulemme luomaan uusia businessmalleja kuinka toimia maapallon asettamilla ehdoilla.

Aistiminen kaikilla aisteilla ja maadoittuminen

Uiminen luonnon vesissä, paljain jaloin kävely, puiden halaaminen ja metsässä kävely. Siinä muutama asia mitä rakastan perheeni lisäksi. Sunnuntai-aamuna kun kävin uimassa otin tossut pois ja kävelin hiekassa paljain jaloin. Se tuntui superihanalta! Se oli luonnon omaa vyöhyketerapiaa. Olen muutenkin se joka viihtyy paljain jaloin ja sukkia käytän vain jos pakko. Talvella sujautan uggit jalkaan ilman sukkia, paitsi tosiaan pakkasella jolloin heitän villasukat vielä väliin.

”Kun kaikki on epävarmaa, mikä tahansa on mahdollista”

Siteeraan tämän väliotsikon suoraan mieheni suusta. Pohdin paljon tätä omaa suhtautumista tähän aikaan. Pelkään läheisteni puolesta ja siinä samalla itseni puolesta joskus yön pimeinä tunteina. Mietin myös taivaltani yrittäjänä ja miten se väistämättä on muuttunut ja tulee muuttumaan. Silloin tämä lause antaa minulle voimaa. ❤️  Lupaan, ett pian postaan jotain kepeää vastapainoksi tälle kaikelle.
Janina ☀️💛

X