Janina Fry

Oma aika

Teksti:
Janina Fry

Pari viimeistä viikonloppua ollaan menty rauhallisella temmolla lasten treenejä lukuunottamatta. Rakastan kiireettömyyttä ja välillä tuntuu, että meillä on viikonloppuisin paljon menoja ja aikataulu täynnä. Siksi on mahtavaa, että tämän lauantai-iltapäivän kohokohta on ollut se kun saan hitaasti kulkea ruokakaupassa, lukea tuoteselostuksia kaikessa rauhassa ja suunnitella illallista intuitiivisesti. Kun olen pakannut ruokakassit autoon käyn vielä nauttimassa cappuccinon ja katselen ohikulkevia ihmisiä.

© Mona Salminen
© Mona Salminen

Tämä on suorastaan harvinaista luksusta. Nautin kahvini rauhassa ja ajatukset lentävät. Ennen tätä olen ollut kellovastaava tyttäreni korismatsissa. Nautin siitäkin, että voimme olla läsnä lasten urheilusuorituksissa ja nähdä miten ylpeitä he ovat kun huomaavat meidän vanhempien näkevän heidän kehitystä. Tämä sunnuntai menee samoissa tunnelmissa kun ollaan kannustamassa pojan ensimmäisessä korismatsissa. Hän on myös pelannut jalkapalloa nelivuotiaasta lähtien mutta halusi nyt kokeilla myös korista.

© Mona Salminen
© Mona Salminen

Ajattelen näin, että kaikki liikunta on hyvästä ja kun motivaatiota riittää niin antaa harrastaa. Tiedostan sen, että nämä vuodet vierivät nopeasti ja esikoisesta tulee tänä vuonna jo teini ja kaikki mitä tehdään yhdessä perheenä luo hyviä muistoja ja vahvistaa heitä elämää varten. Jännityksellä odotan silti mitä esikoisen teinivuodet tuovat tullessaan, pientä esimakua olen jo siitä saanut. Siksi on myös ihanaa viettää aikaa ihan vaan itsekseen, jotta minusta on ammennettavaa.

Rentoa sunnuntaita,

Janina

X