Janina Fry

Staycation

Teksti:
Janina Fry

Viikonloppu on vietetty iloisissa tunnelmissa Porvoossa, vanhassa kotikaupungissani. Lähdimme sinne jo perjantaina hyvissä ajoin, koska olimme yöpymässä Haikon kartanossa. Haikkoon on aina kiva mennä. Heti perille päästyämme vaihdoimme kylpytakkeihin ja suuntasimme kylpylään. Olipa ihanaa pulahtaa altaaseen ja nauttia erilaisista saunoista kuten höyry-, aroma- tai infrapunasaunasta. Meillä oli myös koira mukana ja huoneessa oltiin huomioitu hänetkin pikku herkkupaloilla ja ruokakipoilla. Huoneen sijainti oli myös hyvä ottaen huomioon koiran ulkoiluttamisen. Lemmikin kanssa yöpyminen hotelleissa ei mahdollista aina sitä toivotuinta huonetta, mutta ihanaa oli, että koira pystyi olemaan mukana. Haikkoossa on upeat maisemat ja ulkoilumahdollisuudet, joten koiran kanssa on kiva ulkoilla.

Kummitustarinat

Isäni oli aikoinaan töissä Haikon kartanossa ja olen viettänyt siellä aikaa pikkutytöstä lähtien. Siellä on vieläkin henkilökuntaa, joka on työskennellyt isäni kanssa aikoinaan. Jokaiseen kartanoon liittyy kummitusjuttuja, niin myös Haikkoon. Isäni kertoi tarinaa kartanon kummituksesta, joka utuisina aamuina ratsasti ympäri tiluksia valkoiset helmat hulmuten. Muistan miten jännittäviä nämä tarinat olivat ja kartano tuntui jotenkin maagiselta paikalta.

Lapset tivasivat nyt minulta tarinoita ja yritin muistella niitä. Kun lauantai-iltana nautimme illallista Romanov-salissa, kysyin hovimestarilta kummitustarinoista. Hän kertoi kuinka kauppaneuvos Satu Tiivolan nykyinen huone ennen oli ollut hotellihuone ja eräs asiakas oli aivan järkyttyneenä ilmoittanut yhden yön jälkeen, että yön aikana joku oli jatkuvasti nykinyt häneltä peiton pois päältä. Huone otettiin pois hotellikäytöstä ja kuulemma kauppaneuvoksella ei ole sen jälkeen ollut vastaavia kokemuksia. Tarinoita löytyy lisää ja niitä on aina kiehtovaa kuunnella.

Joulunavaus Porvoossa

Lauloimme siis yhteisen biisin, josta kerroin edellisessä postauksessani. Miten kivaa meillä olikaan nousta lavalle esiintymään yhdessä Joulutervehdys-biisin muodossa. Ensin olimme Porvoon torilla 9.30 ja myöhemmin Taidetehtaalla. Koko päivä oli lämminhenkinen ja keikkojen jälkeen kokoonnuimme karonkalle toisen serkkuni luokse tekemään tortilloita yhdessä ja katsomaan videota, joka julkaistaan maanantaina 25.11.

Yhdessä olemme enemmän, näin se vaan on. Myöhemmin palasimme Haikkoon uimaan ja siitä sitten taas syömään. Minusta tuntuu että, pärjään alkuviikon pelkillä keitoilla. Sen verran tuhdisti on tullut herkuteltua tänä viikonloppuna. Tänään kylvettiin vähän lisää ennen kun luovutimme huoneet. Hyvin levänneenä kohti uuttaa viikkoa.

Iloa ja valoa,

Janina <3

 

 

 

 

X