Janina Fry

Suurinta rakkautta on rajojen asettaminen

Teksti:
Janina Fry

Paljon on ollut puhetta nyt rajojen asettamisesta itselleen suhteessa muihin ja myös omaan toimintaan. Ryhdyinkin kirjoittamaan blogiani juuri tästä itsetutkiskelevasta näkökulmasta pohtien miten voin parantaa omaa elinvoimaani ja terveyttäni vetämällä selkeät ja lempeät rajat suhteessani muihin.

Rajojen rikkominen

Olen lapsesta lähtien ollut herkkä vaikutteille ja usein havahtunut siihen, että olen ärtynyt,väsynyt ja ahdistunut kun olen antanut omien rajojeni häilyä. Se kuuluu tietenkin nuoruuteen, että rajoja rikotaan mutta hyvinvoinnin kannalta pitkässä juoksussa omia rajoja ei voi jatkuvasti venyttää, etkä silloin myöskään saa tarvittavaa kunnioitusta ympäristöltäsi kun jatkuvasti viestität että kaikki käy vaikka ei siltä tuntuisikaan, koska et halua olla vaivaksi muille. Kuulostaako tutulle?

Rajat ovat rakkautta

Koska en vi muuttaa muita on ryhdyttävä muuttamaan omia käyttäytymismalleja ja sitä myötä vaikutan ympäristööni. Kyse on siitä mitä minä sallin. Rajat ovat rakkautta myös itselleni niinkuin vanhempien asettamat rajat lapsilleen ovat rakkautta suurimmillaan. Oli sitten kyseessä sinä itse, lapset, työsuhteet, parisuhde tai ystävät. Selkeät ja lempeät rajat luovat turvaa sekä terveen suhteen kaikkiin muihin.

Elämänmittainen matka

Tämä vaatii paljon rohkeutta, ja se ei tapahdu kädenkäänteessä vaan kyseessä on prosessi joka alkaa siitä, että uskaltaa pysähtyä ja miettiä omia rajojaan ja arvojaan. Minkä pitäisi muuttua? Tästä alkaa matkaa jossa kaikilla on vain voitettavaa. Kirjoitan tästä paljon siksi, että tämän oivallettuani olen ymmärtänyt kuinka minulla on valtaa katkaista sukupolvesta toiseen periytyvän toimintamallin ja antaa vaihtoehtoisen mallin lapsilleni.

Oikealla polulla

Olen mielestäni onnistunut viimeisen vuoden aikana rajojen asettamisessa itselleni ja suhteessa muihin paremmin kuin koskaan. Kukaan ei ole täydellinen mutta sen huomaan, että jo nyt koen vähemmän väsymystä ja ahdistuneisuutta kun olen noussut itse omien olosuhteideni herraksi. Siksi postaus tästä elintärkeästä aiheesta.

Ihanaa viikonloppua <3 Janina

X