Janina Fry

Vastuullinen irtiotto

Teksti:
Janina Fry

Palasimme tasan viikko sitten talvilomalta joka oli odotettu irtiotto koko perheelle. Päätin jo syksyllä, että haluan käydä Lapissa koska nuorempi pikkuveljeni työskenteli siellä koko talven keittiömestarina Levin Iglut Golden Crownissa. Ensimmäisen kerran yritimme lähteä viime vuoden loppupuolella mutta suunnitelmat muuttuivat koska yritimme miettiä ajankohtaa mahdollisimman turvalliseksi. Tilanne muuttui päinvastoin vaikeammaksi ja viimeisellä viikolla ennen lockdownia oli käytettävä jo maksettu matka. Selvää oli, että tämä irtiotto piti tehdä yhtä vastuullisesti kuin muutenkin kaikkialla tässä vaikeassa ajassa. Vietimme muutaman päivän siellä visusti omassa kuplassamme kirjaimellisesti. Meillä oli käytössä Iglu-sviitti joka toimi meidän perheelle hyvin muutaman päivän ajan. Tilasimme iltaisin veljeni loihtimat ruoka-annokset suoraan igluumme ja ne tuotiin isoissa lämpölaatikoissa ovelle.

Huikea kokemus

En oikein osannut ajatella mitä odottaa ja kun saavuimme Igluille olikin kaunis aurinkoinen päivä ja näkyvyys yli 100 km päähän. Mikä henkeäsalpaava näky. Vasemmalla näkyi Pallastunturi ja oikealla kaukana näkyi Euroopan suurin kultakaivos joka sijaitsee Kittilässä. Saimme sisäänkirjautumisen yhteydessä myös sisäänpääsyn applikaatioon joka hälytti puhelimessa kun revontulia saattoi bongata. Meillä kävi heti ensimmäisenä iltana uskomaton tuuri kun näimme niitä. Olen monta vuotta sitten Luostolla nähnyt revontulia edellisen kerran. Meidän olikin tarkoitus asua vain ensimmäinen yö iglussa mutta olimme niin hullaantuneita siitä fiiliksestä mikä siinä iglussa oli, että päätimme lopulta viettää kaikki kolme päivää siinä. Iglussa oli ihana seurata taivaan värien vaihtelua ja tähtitaivasta pitkän päivän ulkoilun jälkeen.

Ulkoilua aamusta iltaan

Vietimme päivät lasketellen tuntureilla. Pidimme turvaväliä muihin ja hisseissä olimme vain oman perheen kesken. Pari päivää oli huikea aurinkoinen sää ja yhtenä päivänä lunta tuprutti taivaan täydeltä. Iltaisin sitten nautittiin oman iglun lämmöstä ja istuimme omassa poreammeessa ulkona lihaksia rentouttamassa. Kertaakaan emme käyneet ruokakaupassa ja ravintolasta lounasaikaan noudimme lounaan ja nautimme sen muualla. Käytimme maskia ja pidettiin turvaväliä muihin aina silloin kun jouduimme hetkellisesti käymään sisätiloissa.

Tähtitaivas ympärillämme

En muista milloin viimeksi olen rentoutunut näin hyvin. Kun makasin siinä suuressa sängyssä kunnellen musiikkia meditoiden minua valtasi valtava onnen ja kiitollisuuden tunne. Tunsin vahvasti miten olemme yhtä universumin kanssa ja koin sellaista voimaantumista mitä en ollut pitkään aikaan tuntenut. Kyyneleet valuivat poskilla kun mietin, että just nyt tässä hetkessä kaikki on enemmän kuin hyvin.

 

 

X