Punajuuripihvit
Punajuuripihvit maistuvat muusin tai salaatin ja jogurttikastikkeen kera, mutta sopivat mainiosti myös vaikkapa vegeburgerien väliin.
Ainekset
Punajuuripihvit
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä kuullottamiseen
- 4 keskikokoista punajuurta
- 2 perunaa
- 1 tlk (230 g) kikherneitä valutettuna
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 dl korppujauhoja
- n. 1/2 dl oliiviöljyä paistamiseen
Valkosipuli-jogurttikastike
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/2 tl chililastuja
- 1-2 dl persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Punajuuripihvit tehdään helposti näin:
1.. Hienonna sipuli ja valkosipuli
2. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja kuullota pehmeäksi.
3. Kuori ja raasta punajuuret sekä perunat raastimen karkealla terällä.
4. Kaada kikherneet korkeaan kapeaan astiaan ja soseuta ne sauvasekoittimella.
5. Sekoita kulhossa sipuli, juurekset ja soseutetut kikherneet tasaiseksi taikinaksi. Mausta chilijauheella, timjamilla, suolalla ja pippurilla.
6. Muotoile taikinasta pieniä pihvejä ja pyörittele ne korppujauhoissa. Paista punajuuripihvit pannulla oliiviöljyssä keskilämmöllä 4–5 minuuttia per puoli.
7. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa, anna tekeytyä hetki jääkaapissa ja tarjoa punajuuripihvien kanssa.
Katso myös: Mehevät kasvispyörykät ja ihanat ideat lisukkeisiin – 6 erilaista ohjetta
Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvispihvit maistuvat koko perheelle – tässä 6 herkullista kasvisohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous