Ruotsinlaivan katkarapuleipä
Ruotsinlaivan katkarapuleipä on laivamatkustajien ikisuosikki. Laivalla katkarapuleipien pohjana käytetään briossia, ja leivät viimeistellään pikkelöidyllä punasipulilla.
Ainekset
Ruotsinlaivan katkarapuleipä
- 400 g katkaravunpyrstöjä (pakaste)
- 2 kananmunaa
- 4 viipaletta vaaleaa leipää (hapanjuurileipää tai briossia)
- 11/2 dl majoneesia
- 1/2 jääasalaatti
- 8 kirsikkatomaattia
- 3 rkl pikkelöityä punasipulia
- 1/2 ruukku tilliä
- 1/2 sitruuna
Valmistusohje
Ruotsinlaivan katkarapuleipä tehdään helposti näin:
1. Sulata katkaravut.
2. Keitä kananmunat koviksi. Kuori ja puolita munat.
3. Sivele leivät majoneesilla, jätä loput majoneesista leipien viimeistelyyn.
4. Lisää leipien pinnalle salaattia, kananmunat, puolitetut tomaatit ja katkaravut. Viimeistele ruotsinlaivan katkarapuleipä majoneesilla, pikkelöidyllä punasipulilla, tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Vinkki! Valmista majoneesi itse.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 13/2024.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Toast skagen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous