Reseptit

Ruotsinlaivan katkarapuleipä

Ruotsinlaivan katkarapuleipä on laivamatkustajien ikisuosikki. Laivalla katkarapuleipien pohjana käytetään briossia, ja leivät viimeistellään pikkelöidyllä punasipulilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ruotsinlaivan katkarapuleipä

  • 400 g katkaravunpyrstöjä (pakaste)
  • 2 kananmunaa
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää (hapanjuurileipää tai briossia)
  • 11/2 dl majoneesia
  • 1/2 jääasalaatti
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 3 rkl pikkelöityä punasipulia
  • 1/2 ruukku tilliä
  • 1/2 sitruuna

Valmistusohje

Ruotsinlaivan katkarapuleipä tehdään helposti näin:

1. Sulata katkaravut.

2. Keitä kananmunat koviksi. Kuori ja puolita munat.

3. Sivele leivät majoneesilla, jätä loput majoneesista leipien viimeistelyyn.

4. Lisää leipien pinnalle salaattia, kananmunat, puolitetut tomaatit ja katkaravut. Viimeistele ruotsinlaivan katkarapuleipä majoneesilla, pikkelöidyllä punasipulilla, tillillä ja sitruunaviipaleilla.

Vinkki! Valmista majoneesi itse.

ruotsinlaivan katkarapuleipä
Ruotsinlaivan katkarapuleipä on laivamatkustajien suosikki. Menekki laivoilla saattaa olla toistasataa myytyä leipää per päivä.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 13/2024.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Toast skagen

X