Blogit

Kanakeitto

25.1.2019 Teksti: Dick Lindertz
kanakeitto

Kanakeitto on loistava lounasruoka, kevyt mutta ei liian kevyt joten nälkä lähtee ja vatsaan tulee lämmin olo.  Tämä on ohje on ihan kanakeiton perusohje jota on helppo tuunata lisäämällä esimerkiksi paistovaiheessa sieniä, chorizoa tai palvikinkkua.

Ainekset

  • 250g kana tai broileri suikaleita
  • 100g keittojuureksia (pakaste)
  • 1 pieni sipuli
  • 2 tl valkosipulitahnaa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • ½ dl pitkäjyväistä riisiä
  • 2 ½ dl Flora 7% (tai kevytkermaa)
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl kanafondia
  • 1 rkl mietoa currytahnaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 ½ tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
  • (korianteria koristeluun)

Ohje

Pilko sipuli. Laita paistinpannu 2 rkl rypsiöljyä, kun se on lämmintä lisää pilkottu sipuli, valkosipulitahna ja inkivääritahna, paista kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää kana tai broileri suikaleet ja paista kunnes suikaleet ovat vaaleat. Lisää currytahna ja sitruunamehu, kääntele hetki. Lisää Flora 7% ja kanafondi, anna kiehahtaa.

Lisää seos kattilaan ja lisää vesi, keittojuurekset, riisi, suola ja valkopippuri. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia (sekoita aina välillä)

Ripottele tahtoessasi korianteria pinnalle tarjotessa.