Reseptit

Salamipizzat

Helppotekoiset salami-mozzarellapitsat valmistuvat kädenkäänteessä. Tekeminen nopeutuu entisestään, jos teet taikinan jääkaappiin kohoamaan jo edellisenä päivänä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g tuorehiivaa tai
  • 1 pussi kiuvahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 5 dl durum- tai tavallisia vehnäjauhoja

Täyte:

  • 1/2 tlk (2 dl) tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 2 tl pitsamaustetta
  • 2 dl pitsajuustoraastetta
  • 75 g salamia tai muuta mausteista makkaraa
  • 1 pallo mozzarellaa
  • 8-10 kirsikkatomaattia
  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Sekoita hiiva, suola ja öljy kädenlämpöiseen nesteeseen. Vesi saa olla 42-asteista, jos käytät kuivahiivaa. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa, kunnes taikina on pehmeän kimmoisaa. Anna taikinan kohota noin tunti.

2. Jaa taikina kuuteen palaan ja kauli palat ohuiksi pyöreiksi pohjiksi. Nosta pohjat voideltujen peltien tai leivinpaperin päälle.

2. Sekoita tomaattipyree ja mausteet tomaattimurskaan. Jaa seos pitsapohjille. Lisää juustoraaste ja salamiviipaleet. Paista pitsoja 250-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

3. Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja lisää juusto kuumille pitsoille. Koristele pitsat puolitetuilla kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.

X