Reseptit

Salamipizzat

16.9.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Helppotekoiset salami-mozzarellapitsat valmistuvat kädenkäänteessä. Tekeminen nopeutuu entisestään, jos teet taikinan jääkaappiin kohoamaan jo edellisenä päivänä.

Ainekset

Pohja:

2 dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa tai
1 pussi kiuvahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
noin 5 dl durum- tai tavallisia vehnäjauhoja

Täyte:

1/2 tlk (2 dl) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
2 tl pitsamaustetta
2 dl pitsajuustoraastetta
75 g salamia tai muuta mausteista makkaraa
1 pallo mozzarellaa
8-10 kirsikkatomaattia
basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Sekoita hiiva, suola ja öljy kädenlämpöiseen nesteeseen. Vesi saa olla 42-asteista, jos käytät kuivahiivaa. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa, kunnes taikina on pehmeän kimmoisaa. Anna taikinan kohota noin tunti.

2. Jaa taikina kuuteen palaan ja kauli palat ohuiksi pyöreiksi pohjiksi. Nosta pohjat voideltujen peltien tai leivinpaperin päälle.

2. Sekoita tomaattipyree ja mausteet tomaattimurskaan. Jaa seos pitsapohjille. Lisää juustoraaste ja salamiviipaleet. Paista pitsoja 250-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

3. Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja lisää juusto kuumille pitsoille. Koristele pitsat puolitetuilla kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme