Reseptit

Kasvishernekeitto

Kevyempi lounas mielessä? Kasvishernekeitto on varma valinta, sillä yhdessä annoksessa on noin 300 kilokaloria. Keiton kanssa voit tarjoilla esimerkiksi tofua.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl keltaisia tai vihreitä herneitä
  • 1.5 l kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 50 g selleriä
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jeeraa
  • 10 maustepippuria
  • (suolaa)
  • 1.5 tl basilikaa
  • 1.5 tl meiramia

Valmistusohje

Voit tarjota kasvishernekeiton kera nokareen yrteillä maustettua tuorejuustoa tai savustettua tofua kuutioina. Yhdessä kasvishernekeittoannoksessa on vain 290 kcal.

1. Liota herneitä runsaassa vedessä yön yli.
2. Keitä herneitä tunnin verran kasvisliemessä.
3. Kuori ja pilko sillä välin kasvikset, kuullota hienonnettu sipuli öljyssä ja lisää kasvikset keittoon.
4. Lisää myös mausteet ja anna hautua kypsäksi.
5. Tarkista maku, lisää tarvittaessa yrttejä ja tarjoa rapean gluteenittoman leivän kera.

1240 kJ (290 kcal)/ 1 annos
43 g hiilihydraatteja
5 g rasvoja
18,5 g proteiineja

X