Kasvishernekeitto
Kevyempi lounas mielessä? Kasvishernekeitto on varma valinta, sillä yhdessä annoksessa on noin 300 kilokaloria. Keiton kanssa voit tarjoilla esimerkiksi tofua.
Ainekset
- 5 dl keltaisia tai vihreitä herneitä
- 1.5 l kasvislientä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 50 g selleriä
- 1 palsternakka
- 2 porkkanaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl jeeraa
- 10 maustepippuria
- (suolaa)
- 1.5 tl basilikaa
- 1.5 tl meiramia
Valmistusohje
Voit tarjota kasvishernekeiton kera nokareen yrteillä maustettua tuorejuustoa tai savustettua tofua kuutioina. Yhdessä kasvishernekeittoannoksessa on vain 290 kcal.
1. Liota herneitä runsaassa vedessä yön yli.
2. Keitä herneitä tunnin verran kasvisliemessä.
3. Kuori ja pilko sillä välin kasvikset, kuullota hienonnettu sipuli öljyssä ja lisää kasvikset keittoon.
4. Lisää myös mausteet ja anna hautua kypsäksi.
5. Tarkista maku, lisää tarvittaessa yrttejä ja tarjoa rapean gluteenittoman leivän kera.
1240 kJ (290 kcal)/ 1 annos
43 g hiilihydraatteja
5 g rasvoja
18,5 g proteiineja
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous