Reseptit

Ahvenvartaat

Ahvenvartaat tarjotaan cevichestä tutun limetin ja chilin maustaman kastikkeen kanssa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ahvenvartaat

  • 500 g nahattomia ahvenfileitä
  • 3/4 tl suolaa
  • puisia varrastikkuja

Cevichekastike

  • 1 pieni punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 1 dl korianteria hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • tacokuoria
  • aiolia

Valmistusohje

Ahvenvartaat tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin cevichekastike. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenkalvot, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita kulhossa sitruuna- ja limettimehut, sokeri, suola ja oliiviöljy. Lisää punasipulit, valkosipulit, chili ja korianteri.

2. Mausta ahvenfileet suolalla. Pujottele fileet kostutettuihin varrastikkuihin. Sivele fileille öljyä. Grillaa keskilämmöllä välillä käännellen 2–4 minuuttia fileiden koosta riippuen. Lusikoi kypsien fileiden päälle kastiketta. Tarjoile ahvenvartaat halutessasi tacokuorien ja aiolin kanssa.

VINKKI! Halutessasi voit käyttää varrastikkuina koivunoksia. Grillissä koivunlehdet savustuvat ja antavat ahvenille kevyen savunmaun. Ahvenfileet voi korvata isoilla, kuorituilla katkaravun pyrstöillä. 

Katso myös: Yrtti-sitrustäytteiset grilliahvenet

Katso myös Kotiliesi.fi: Ahvenet grillissä

X