Ahvenvartaat
Ahvenvartaat tarjotaan cevichestä tutun limetin ja chilin maustaman kastikkeen kanssa.
Ainekset
Ahvenvartaat
- 500 g nahattomia ahvenfileitä
- 3/4 tl suolaa
- puisia varrastikkuja
Cevichekastike
- 1 pieni punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 punainen chili
- 1 dl korianteria hienonnettuna
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl limettimehua
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
- tacokuoria
- aiolia
Valmistusohje
Ahvenvartaat tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin cevichekastike. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenkalvot, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita kulhossa sitruuna- ja limettimehut, sokeri, suola ja oliiviöljy. Lisää punasipulit, valkosipulit, chili ja korianteri.
2. Mausta ahvenfileet suolalla. Pujottele fileet kostutettuihin varrastikkuihin. Sivele fileille öljyä. Grillaa keskilämmöllä välillä käännellen 2–4 minuuttia fileiden koosta riippuen. Lusikoi kypsien fileiden päälle kastiketta. Tarjoile ahvenvartaat halutessasi tacokuorien ja aiolin kanssa.
VINKKI! Halutessasi voit käyttää varrastikkuina koivunoksia. Grillissä koivunlehdet savustuvat ja antavat ahvenille kevyen savunmaun. Ahvenfileet voi korvata isoilla, kuorituilla katkaravun pyrstöillä.
Katso myös: Yrtti-sitrustäytteiset grilliahvenet
Katso myös Kotiliesi.fi: Ahvenet grillissä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous