Reseptit

Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi

Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi on hienostunut alkuruoka, joka sopii mainiosti juhlapöytään.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi

  • 600 g lohifileetä nahkoineen
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • oksa tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi on juhlava lisä ruokapöytään.

1. Nosta lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot ja ylimääräinen rasva. Valele pintaan appelsiinimehu. Ripottele päälle suolaa, sokeria, raastettua appelsiininkuorta ja hienonnettua, tuoretta rosmariinia.

2. Kääri kala tiukasti voipaperiin ja peitä muovikelmulla. Anna kalan tekeytyä kevyen painon, esimerkiksi leikkuulaudan alla kylmässä yön yli.

3. Pyyhi kalan pinta puhtaaksi mausteista ja painele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa filee terävällä veitsellä ohuiksi vinoiksi viipaleiksi aloittaen fileen leveämmästä päästä. Nosta fileet lomittain esille tarjoiluastiaan. Koristele appelsiiniviipaleilla ja rosmariinilla. Tarjoa appelsiini-rosmariinigraavattu lohi vaikkapa joulun kalapöydässä.

Lue myös: Onko kalapöytä sinunkin suosikkisi jouluna? Näillä resepteillä valmistat niin perinteiset kuin trendikkäätkin joulukalat

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan

X