Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi
Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi on hienostunut alkuruoka, joka sopii mainiosti juhlapöytään.
Ainekset
Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi
- 600 g lohifileetä nahkoineen
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- oksa tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi on juhlava lisä ruokapöytään.
1. Nosta lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot ja ylimääräinen rasva. Valele pintaan appelsiinimehu. Ripottele päälle suolaa, sokeria, raastettua appelsiininkuorta ja hienonnettua, tuoretta rosmariinia.
2. Kääri kala tiukasti voipaperiin ja peitä muovikelmulla. Anna kalan tekeytyä kevyen painon, esimerkiksi leikkuulaudan alla kylmässä yön yli.
3. Pyyhi kalan pinta puhtaaksi mausteista ja painele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa filee terävällä veitsellä ohuiksi vinoiksi viipaleiksi aloittaen fileen leveämmästä päästä. Nosta fileet lomittain esille tarjoiluastiaan. Koristele appelsiiniviipaleilla ja rosmariinilla. Tarjoa appelsiini-rosmariinigraavattu lohi vaikkapa joulun kalapöydässä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous