Aprikoosipiirakka
Aprikoosipiirakka valmistuu vaivattomasti pakastelehtitaikinasta. Kinuskinen maku on peräisin kondensoidusta maidosta.
Ainekset
Aprikoosipiirakka
- 1 iso pakastelehtitaikinalevy
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kondensoitua maitoa
- 1/2 dl sokeria
- 2 tlk (à 425/250 g) säilykeaprikoosia
- 50 g pistaasipähkinöitä rouhittuna
Valmistusohje
Aprikoosipiirakka leivotaan helposti näin:
1. Anna lehtitaikinalevyn sulaa.
2. Nosta taikina leivinpaperin päälle ja kauli sitä hieman suuremmaksi ja ohuemmaksi levyksi.
3. Nosta taikina suorakaiteen muotoiseen reunalliseen uunivuokaan tai uunipannuun.
4. Sekoita tuorejuustoon kondensoitu maito ja sokeri. Levitä seos taikinalle.
5. Asettele pinnalle valutetut aprikoosin puolikkaat.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
7. Jäähdytä ja viimeistele aprikoosipiirakka rouhituilla pistaasipähkinöillä.
Vinkki! Tarjoa piirakan kanssa halutessasi kondensoidulla maidolla maustettua kermavaahtoa. Vaahdota 2 dl vispikermaa ja makeuta kerma makusi mukaan kondensoidulla maidolla. Mausta vaahto vielä 1 tl:lla raastettua sitruunan kuorta.
Katso myös: Pienet aprikoosipiiraat
Katso myös Kotiliesi.fi: Aprikoosi-rahkapiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous