Reseptit

Aprikoosipiirakka

Aprikoosipiirakka valmistuu vaivattomasti pakastelehtitaikinasta. Kinuskinen maku on peräisin kondensoidusta maidosta.

Teksti:
Teresa Välimäli
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aprikoosipiirakka

  • 1 iso pakastelehtitaikinalevy
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kondensoitua maitoa
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tlk (à 425/250 g) säilykeaprikoosia
  • 50 g pistaasipähkinöitä rouhittuna

Valmistusohje

Aprikoosipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Anna lehtitaikinalevyn sulaa.

2. Nosta taikina leivinpaperin päälle ja kauli sitä hieman suuremmaksi ja ohuemmaksi levyksi.

3. Nosta taikina suorakaiteen muotoiseen reunalliseen uunivuokaan tai uunipannuun.

4. Sekoita tuorejuustoon kondensoitu maito ja sokeri. Levitä seos taikinalle.

5. Asettele pinnalle valutetut aprikoosin puolikkaat.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

7. Jäähdytä ja viimeistele aprikoosipiirakka rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Vinkki! Tarjoa piirakan kanssa halutessasi kondensoidulla maidolla maustettua kermavaahtoa. Vaahdota 2 dl vispikermaa ja makeuta kerma makusi mukaan kondensoidulla maidolla. Mausta vaahto vielä 1 tl:lla raastettua sitruunan kuorta.

Katso myös: Pienet aprikoosipiiraat

Katso myös Kotiliesi.fi: Aprikoosi-rahkapiirakka

X