Reseptit

Avokado-tomaattikeitto

Kun tomaatti saa kaverikseen avokadon, syntyy keitto, joka on maultaan ihanan täyteläinen ja kermainen. Valmis keitto kannattaa tarjoilla rapeiden leipäkuutioiden kera.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 avokadoa
  • 1 limetin mehu
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl vastarouhittua mustapippuria
  • (ripaus cayennenpippuria)
  • 6-7 dl kasvislientä (vähäsuolaista)
  • 1 dl soijakermaa
  • muutama oksa tuoretta basilikaa
  • 4 viipaletta grahampaahtoleipää

Valmistusohje

Avokado tuo tomaatti-avokadokeittoon ihanaa kermaisuutta.

1. Halkaise avokadot ja irrota hedelmäliha kuoresta lusikalla, pilko ja kostuta limettimehulla.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli sekä kuullota öljyssä kattilasa.

3. Lisää kasvisliemi, pilkotut tomaatit, avokado sekä mausteet ja kypsennä viitisen minuuttia.

4. Lisää basilikan lehdet, soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää soikakerma.

5. Pilko leipäviipaleet kuutioiksi ja purista niille halutessasi valkosipulia sekä paahda pannulla rapeiksi.

6. Tarkista keiton maku ja tarjoile leipäkuutioiden kera.

X