Reseptit

Banaani-suklaatiramisu

Tämä banaanilla ja kondensoidulla maidolla maustettu versio tiramisusta vie kielen mennessään!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Banaani-suklaatiramisu:

  • 500 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pkt savoyardi-keksejä
  • 2 dl maitokahvia
  • 3-4 kypsää banaania
  • tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Notkista mascarpone kulhossa lusikalla. Sekoita joukkoon makeutettu kondensoitu maito.

2. Vaahdota kerma ja kääntele se mascarponeseoksen.

3. Kostuta puolet savoyardikekseistä maitokahvissa ja lado ne keskikokoisen lasi- tai posmiinivuoan pohjalle. Kaada päälle puolet mascarpone-kermaseoksesta. Viipaloi banaanit ja levitä puolet viipaleista täytteen pinnalle. Tee toinen samanlainen kerros: kostuta loput keksit ja asettele ne banaanien päälle, sitten loppu macarpone-kermaseos ja lopuksi banaaniviipaleet.

4. Viimeistele pinta kaakaojauheella ja nosta vuoka jääkaappiin vetäytymään ja odottamaan tarjoilua.

X