Reseptit

Banaani-suklaatiramisu

10.3.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Tämä banaanilla ja kondensoidulla maidolla maustettu versio tiramisusta vie kielen mennessään!

Ainekset

Banaani-suklaatiramisu:

500 g mascarpone-tuorejuustoa
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
1 pkt savoyardi-keksejä
2 dl maitokahvia
3-4 kypsää banaania
tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Notkista mascarpone kulhossa lusikalla. Sekoita joukkoon makeutettu kondensoitu maito.

2. Vaahdota kerma ja kääntele se mascarponeseoksen.

3. Kostuta puolet savoyardikekseistä maitokahvissa ja lado ne keskikokoisen lasi- tai posmiinivuoan pohjalle. Kaada päälle puolet mascarpone-kermaseoksesta. Viipaloi banaanit ja levitä puolet viipaleista täytteen pinnalle. Tee toinen samanlainen kerros: kostuta loput keksit ja asettele ne banaanien päälle, sitten loppu macarpone-kermaseos ja lopuksi banaaniviipaleet.

4. Viimeistele pinta kaakaojauheella ja nosta vuoka jääkaappiin vetäytymään ja odottamaan tarjoilua.