Reseptit

Bataatti-inkiväärikeitto

Bataatti-inkiväärikeitto on samettinen sosekeitto, jossa on mukavasti myös luonnetta. Jos pidät tulisemmasta ruoasta, viimeistele keitto makealla chilikastikkeella tai srirachalla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bataatti-inkiväärikeitto

  • 700 g bataattia
  • 2 isoa jauhoista perunaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • n. 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • n. 8 dl vettä tai kasvislientä
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl maustepippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Bataatti-inkiväärikeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele bataatit ja perunat. Kuori myös valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki.

3. Lisää inkivääri ja vesi tai kasvisliemi.

4. Keitä juurekset pehmeiksi ja soseuta keitto tasaiseksi.

5. Lisää kookoskerma ja mausteet, ja kiehauta.

6. Tarkista maku ja paksuus. Jos keitto on liian paksua, lisää hieman vettä tai kasvislientä.

7. Tarjoile bataatti-inkiväärikeitto hyvän leivän kera.

Katso myös: Maapähkinävoi-bataattikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Bataattisosekeitto

X