Reseptit

Bataattipohjainen kasvispiiras

Gluteeniton, bataattipohjainen kasvispiiras on herkkua sekä lämpimänä että kylmänä. Anna vastapaistetun piirakan levätä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista, jolloin sen leikkaaminen paloiksi on helpompaa.

Teksti:
Hanna Sumari
Kuvat:
Sampo Korhonen, Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 2 keskikokoista bataattia
  • 1 rkl oliiviöljyä

Täyte:

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 tl suolaa
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 200 g Sainte Maure -vuohenjuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 5 kirsikkatomaattia

Valmistusohje

1. Kuori bataatit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla eli vihannesleikkurilla. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Levitä tasainen kerros bataattiviipaleita vuoan pohjalle ja reunoille. Reunoille tulevat viipaleet kannattaa laittaa hieman pohjaviipaleiden alle. Voitele bataatit öljyllä. Tee foliosta rutistamalla pitkä pötkylä ja tue sillä vuoan reunaa vasten olevat bataattiviipaleet. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

2. Raasta kesäkurpitsa mandoliinilla karkeaksi raasteeksi. Lisää suola ja pane raaste hikoilemaan siivilään 20 minuutiksi. Purista neste pois.

3. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää joukkoon kermat, puolet vuohenjuustosta paloina, raastettu valkosipuli, parmesaani ja kesäkurpitsaraaste. Mausta seos pippurilla ja suolalla. Poista folio vuoasta ja kaada täyte vuokaan. Pane pinnalle puolitetut tomaatit ja loput vuohenjuustosta viipaleina. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Täytettä saattaa paistamisen aikana valua bataattien ja leivinpaperin väliin, mutta se ei haittaa.

X