Reseptit

Bebe-leivokset

Bebe-leivos on herkkusuun valinta ja todellinen klassikko. Voit näperrellä joko suupalan kokoisia minibébéitä tai tehdä isompia leivospohjia muffinipellillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bebe-leivokset

  • 200 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 keltuainen

Täyte

  • 1 1/2 dl kermaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 tl perunajauhoja
  • 150 g pehmeää voita
  • 1 rkl vaniljasokeria

Kuorrute

  • 4 dl tomusokeria
  • n. 2 rkl vettä
  • elintarvikeväriä
  • nonparelleja

Valmistusohje

Bebe-leivokset leivotaan helposti näin:

1. Paloittele voi monitoimikoneeseen. Lisää sokeri, jauhot ja keltuainen. Pyöräytä taikina tasaiseksi. Voit myös tehdä taikinan sähkövatkaimella. Muotoile taikina tangoksi ja anna olla jääkaapissa noin 1/2 tuntia.

2. Leikkaa taikinatanko 30–50 palaksi. Pyörittele palat palloiksi ja painele taikina ohuiksi pohjiksi leivosvuokiin tai pinnoitetun muffinipellin pohjalle ja reunoille. Tee reunoista pari senttiä korkeat. Paista pohjia 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Anna jäähtyä hetki ja irrota pohjat vuoasta vielä lämpiminä.

3. Mittaa täytettä varten kerma, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna seosta keskilämmöllä sekoitellen, kunnes se pulpahtaa kerran. Anna jäähtyä. Vatkaa voi vaniljasokerin kanssa vaahdoksi ja lisää vaahto kiisselipohjaan nokareina samalla sähkövatkaimella vatkaten.

4. Jaa täyte leivospohjien sisään, tasoita pinta. Sekoita tomusokeri ja vesi. Värjää kuorrute elintarvikevärillä. Levitä kuorrute leivosten pinnalle. Ripottele päälle nonparellit, kun kuorrute on hetken jähmettynyt. Säilytä bébé-leivokset jääkaapissa. Ne säilyvät hyvinä ainakin 3 päivää.

Katso myös: Aleksanterin leivokset

Katso myös Kotiliesi.fi: Bebeleivos mokkatäytteellä

X