Reseptit

Bindae duk eli korealaiset mungpapuohukaiset

6.4.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Mungpapuohukaiset ovat täyttävää korealaista katuruokaa. Mungpapujen sijaan nämä letut voi tehdä myös jauhetuista kikherneistä tai soijapavuista.

Ainekset

4 dl keitettyjä mungpapuja
100 g hienonnettua keittokinkkua
1 dl hienonnettua kimchiä tai kiinankaalia + jauhettua chiliä
4 silputtua kevätsipulia
2 tl valkosipulisilppua
1 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
3 kananmunaa

Valmistusohje

1. Jauha mungpavut monitoimikoneessa. Lisää sen verran vettä, että saat sileää puuroa. Sekoita silputtu kinkku, kimchi tai kiinakaali ja chili, kevätsipulit, valkosipuli, mausteet ja munat.

2. Paista taikinasta lettuja öljy-seesamiöljyseoksessa. Jos taikina ei paistettaessa pysy koossa, sekoita joukkoon lusikallinen maissitärkkelystä. Tarjoa ohukaiset chilikastikkeen, soijan ja kimchin kanssa.

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *