
Kimchi eli korealainen kiinankaali
Hapatettu, chilillä maustettu kiinankaali eli kimchi kuuluu lähes jokaiselle korealaiselle aterialle.
Ainekset
- 1 iso kiinankaali
- 1 nippu kevätsipulia
- 3 rkl merisuolaa
- 8 dl vettä
Mausteseos
- 3 rkl raastettua inkivääriä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl hienonnettua valkosipulia
- 2 rkl punaista chilijauhetta
- 1 tl chilihiutaleita
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 tl sokeria
Lisäksi
- 8–10 viipaloitua retiisiä
Valmistusohje
1. Kiehauta suolavesi ja anna jäähtyä. Irrota kiinakaalin lehdet kannasta ja huuhtele lehdet. Silppua sipulit. Kaada vesi kasvisten päälle, pane päälle lautanen ja anna kasvisten suolautua yön yli jääkaapissa.
2. Kaada suolaliemi pois ja huuhtele kasvikset. Pilko kaalit viiden sentin paloiksi. Sekoita mausteseoksen ainekset kulhossa keskenään. Kääntele sekaan kaali ja sipulit. Lisää sekaan ohuita retiisiviipaleita. Painele ainekset tiivisti kulhoon ja kaada päälle sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Painele päälle muovikelmua ja pane sopivan kokoinen lautanen päälle painoksi. Peitä koko astia vielä alumiinifoliolla. Anna kimchin ensin käydä yön yli huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa vähintään 3 vuorokautta.
Kommentit
Miksi käytetään kalakastiketta, olen hyvin allerginen kalalle ja melkein joka reseptissä on mukana tämä kalakastike?
Kommentit
Kauanko tämä kimchi säilyy?
Mistä reseptissä tarvittava kanakastike helpoiten valmistetaan? Fonduesta?
Tarkoitin tietenkin kalakastiketta 😉
Blue dragonin kalakastike on ainakin hyvä tähän tarkoitukseen
Miksi käytetään kalakastiketta, olen hyvin allerginen kalalle ja melkein joka reseptissä on mukana tämä kalakastike?
Kalakastikkeen voi korvata soijakastikkeella.
Oisko maku.. ei muiden tarvitse murehtia sun allergiaa..
Miksi tässä on kiinankaalia. En tykkää kaalista mutta kaikissa resepteissä käytetään sitä. Voiko sen korvata jollai muulla ja ei kai lopputulos ole liian tulinen tai maistu liian kalaisalta. Olen hyvin herkkä tuliselle ruualle enkä edes pidä kalasta.
Kalakastike kuuluu alkuperäiseen reseptiikkaan. Sen voi jättää kuitenkin pois, tai korvata.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous