6.4.2012

Kimchi eli korealainen kiinankaali

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Hapatettu, chilillä maustettu kiinankaali eli kimchi kuuluu lähes jokaiselle korealaiselle aterialle.

Ainekset

1 iso kiinankaali
1 nippu kevätsipulia
3 rkl merisuolaa
8 dl vettä

Mausteseos

3 rkl raastettua inkivääriä
1 tl suolaa
2 rkl hienonnettua valkosipulia
2 rkl punaista chilijauhetta
1 tl chilihiutaleita
2 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria

Lisäksi

8–10 viipaloitua retiisiä

Valmistusohje

1. Kiehauta suolavesi ja anna jäähtyä. Irrota kiinakaalin lehdet kannasta ja huuhtele lehdet. Silppua sipulit. Kaada vesi kasvisten päälle, pane päälle lautanen ja anna kasvisten suolautua yön yli jääkaapissa.

2. Kaada suolaliemi pois ja huuhtele kasvikset. Pilko kaalit viiden sentin paloiksi. Sekoita mausteseoksen ainekset kulhossa keskenään. Kääntele sekaan kaali ja sipulit. Lisää sekaan ohuita retiisiviipaleita. Painele ainekset tiivisti kulhoon ja kaada päälle sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Painele päälle muovikelmua ja pane sopivan kokoinen lautanen päälle painoksi. Peitä koko astia vielä alumiinifoliolla. Anna kimchin ensin käydä yön yli huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa vähintään 3 vuorokautta.

Kommentit (5)

Miksi käytetään kalakastiketta, olen hyvin allerginen kalalle ja melkein joka reseptissä on mukana tämä kalakastike?




0



0

Miksi käytetään kalakastiketta, olen hyvin allerginen kalalle ja melkein joka reseptissä on mukana tämä kalakastike?




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi