Reseptit

Broilerikasvistaskut ja quinoasalaattia

Broilerikasvistaskut täytetään juureksilla ja valmis liha tarjoillaan ravinteikkaan quinoasalaatin kera. Sydänystävällistä ruokaa, joka hellii niin mieltä kuin kehoakin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • puolen sitruunan mehu
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna

täyte:

  • 1 porkkana suikaleina
  • 1 palsternakka suikaleina
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoista balsamicoa

salaatti:

  • 6 dl kypsaa quinoaa
  • 1 paprika kuutioina
  • 10 minitomaattia lohkoina
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • puolen sitruunan mehu
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria
  • 1 ruukku rucolaa

Valmistusohje

Broilerikasvistaskut ja quinoa-salaatti ovat sydänystävällistä ruokaa. Sydän tykkää ruoasta, joka sisältää runsaasti kasviksia ja laadukkaita rasvoja. Suolan määrä on myös hyvä pitää kurissa.

1. Sekoita kulhossa sitruunamehu, soijakastike ja murskattu valkosipulinkynsi. Kääntele rintafileet marinadissa.
2. Suikaloi porkkana ja palsternakka ja kuullota ne pehmeiksi oliiviöljyssä paistinpannulla paistinpannulla. Mausta suikaleet balsamicolla. Kaada suikaleet lautaselle, pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista rintafileisiin molemmin puolin hyvä väri.
3. Leikkaa fileisiin tasku terävällä veitsellä ja täytä tasku kasvissuikaleilla. Kiinnitä taskut cocktailtikuilla ja nosta ne uunivuokaan. Mausta pinnat kevyesti
suolalla ja mustapippurilla ja paista taskuja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
4. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa ja tarkista maku. Tarjoile broileritaskujen kanssa.

X