Broileriminestrone
Broileriminestrone tehdään broilerin koipilihoista ja keitinliemestä. Tarjoa keiton höysteenä juustonkannikoista tehtyä raastetta.
Ainekset
Broilerit
- 6 kpl broilerin koipi-reisipaloja (reisipalat seuraavaksi päiväksi)
- 1 1/2 l vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 1 tl suolaa
- 1 sipuli
- 1-2 laakerinlehteä
Keittoon lisäksi
- 1 rkl öljyä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1/2 paprika
- 1 prk (70 g) tomaattipyreetä
- broilerin keitinliemi
- 100 g spagettia tai makaroneja
- 100 g pakasteherneitä
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl oreganoa
Valmistusohje
Broileriminestrone tehdään helposti näin:
1. Leikkaa koipi-reidet kahteen palaan keittiösaksilla. Laita palat kattilaan, lisää päälle sen verran kylmää vettä, että palat peittyvät juuri ja juuri. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Murenna liemeen kanaliemikuutiot, lisää suola, pilkottu sipuli ja laakerinlehdet. Hauduta broileri kypsäksi, 30–45 minuuttia.
2. Nosta broileripalat liemestä, anna liemen jäähtyä ja kauho pois pinnalle kertyvä rasva. Säästä reisipalat hapanimelään kanaan ja riivi koipilihat minestronekeittoa varten.
3. Kuori ja hienonna sipulit, viipaloi porkkanat. Kuutioi paprika. Kuullota kasviksia pari minuuttia kattilassa öljyssä, lisää tomaattipyree ja kuumenna sekoitellen. Siivilöi kanaliemi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Pätki spagetit ja lisää keittoon. Keitä 8 minuuttia ja lisää herneet sekä kypsät broilerin koipilihat. Mausta broileriminestrone ja anna vielä kiehua pari minuuttia.
Katso myös: Kasvisminestrone
Katso myös Kotiliesi.fi: Nopea kanakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous