Broilerinkoivet ja Café de Paris -maustevoi
Broilerinkoivet ovat broilerin mehukkain, maukkain ja edullisin osa. Jotta broilerinkoivista tulee herkullisia, niiden on hyvä antaa maustua vähintään tunti huoneenlämmössä ennen kypsennystä tai vaikka yön yli jääkaapissa. Cafe de Paris -maustevoi nostaa ruoan luksusluokkaan. Sen mausteluettelo on pitkähkö, mutta suurin osa mausteista löytyy todennäköisesti jo kotoa.
Ainekset
Broilerinkoivet
- 4 broilerin koipireittä
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl pehmeää voita
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 1/2 tl Provencen yrttisekoitusta
- 1 tl oreganoa
- 1 tl hiutalesuolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Cafe de Paris -maustevoi
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 anjovisfileetä
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl dijoninsinappia
- 1/2 tl currya
- 1/2 tl paprikaa
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl hiutalesuolaa
- 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Broilerinkoivet ja Café de Paris -maustevoi tehdään helposti näin:
1. Tee mausteseos broilerille sekoittamalla kaikki ainekset toisiinsa. Irrota broilerin nahkaa varovasti lihasta sormilla. Työnnä mausteseosta kaikkialle nahan alle. Anna broilerin maustua huoneenlämmössä vähintään 1 tunti.
2. Valmista maustevoi. Hienonna sipulit, paloittele anjovikset. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita voi tasaiseksi joko sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Voit tarjota maustevoin pehmeänä tai kääriä sen pötköksi kelmun sisälle ja antaa kovettua jääkaapissa tai pakastimessa.
3. Sipaise broilerin pinta öljyllä ja mausta halutessasi ripauksella paprikajauhetta. Kypsennä koipia 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Tarjoa broilerinkoivet Cafe de Paris -maustevoin, rakuunalla maustettujen porkkanoiden ja leipurin perunoiden kanssa.
Katso myös: Broilerinkoivet uunissa sitrusten ja oliivien kera
Katso myös Kotiliesi.fi: Rakuunavoilla maustettua kevätkananpoikaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous